MAGNOLIA: Slastičarnice sa stilom

SAČUVAJ!
LIKE!
online narudzba torti i kolaca

Slastičarnicu Magnolia osnovale su majka i kćer, Rosanda Jelinić i Jasmina Bagarić, obje velike zaljubljenice u izradu slastica. Rosanda je cijeli svoj životni vijek maštala o osnivanju vlastite slastičarnice što joj se nakon umirovljenja i ostvarilo!

Rosanda je sa svojom kćeri Jasminom, 2013. godine otvorila prvu slastičarnicu Magnolia na zagrebačkoj Trešnjevci koja je ubrzo postala jedna od omiljenih zagrebačkih slastičarnica! Zahvaljujući ljubavi i predanosti prema svome poslu, kreativnosti te odlično razrađenoj poslovnoj strategiji danas na području Zagreba imaju tri slastičarnice!

magnolia slasticarnica zagreb intervju 2
Fotografija: Sanja Jagatić x Journal / Instagram album Magnolia

Riječ Magnolia kao i sam ambijent vaših slastičarnica asocira na nešto nježno i romantično. Kako ste se odlučili dati baš to ime vašim slastičarnicama?

Jedan od najljepših, prvo procvjetaliih proljetnih cvjetova je cvijet magnolije. Nigdje u prirodi nema takve raskoši, takve gordosti takve moći kao u tom cvijetu. Veliko stablo puno grana i sve bez lišća a onda sa prvim proljetnim suncem pupaju prekrasni raskošni Cvjetovi. I to je ono što me je uvijek fasciniralo, ta moć prirode, snaga boja i nježnosti, a ipak čvrstine koja je u drugom Cvijetnom svijetu prilično nepoznata ... upravo tako sam zamišljala ono čime ću se ja baviti u životu. Tako je nastala naša Magnolia.

Kako je zapravo počela vaša priča? S kojom vizijom ste krenuli u otvaranje slatičarnice? Jeste li se mogli nadati da ćete kroz neko vrijeme imati čak tri slatičarnice u gradu Zagrebu?

Godinu dana prije nego što smo donijeli konačnu odluku da je slastičarstvo posao kojim želimo baviti, nismo znali što da poklonimo našim prijateljima za Božić pa smo onda pekli kolače. Kada smo vidjeli kako su ljudi sretni i koliko dugo su pričali o tom poklonu znali smo da je zapravo to početak nečega što mi želimo raditi.
Čovjek kupuje kolače i degustira ih isključivo u dobrom raspoloženju! Kad nije veseo, kad mu nije sve potaman ne želi ni kolač... Tako smo i mi u dobrom raspoloženju napravili kolač, u sjajnom raspoloženju ga složili u naše vitrine i dobivali vrlo pohvalne komentare. To je ono što je bio lajtmotiv našeg posla.
magnolia slasticarnica zagreb intervju 4
Fotografija: Sanja Jagatić x Journal / Instagram album Magnolia

Što sve imate u ponudi?

U ponudi imamo i slatko i slano... Od slanoga to nije tako široka ponuda, uglavnom kroasani kiševi i tapioke, domaće kiflice... Međutim, što se slatkoga tiče, tu imamo sve što postoji i sve što je čovjek ikada probao, kušao, vidio... i svakim danom rada mi upoznajemo nove načine pripreme naših slastica! Ponudu svakako mijenjamo od sezone do sezone. Ljeti su na meniju laganije torte s puno voća, pred jesen već stiže mak, kesten, svježi orasi, a zimi nudimo tradicionalne, bezvremenske slastice!

Koliko dugo već poslujete, odnosno kada i gdje je otvorena prva slastičarnica Magnolia?

Ušli smo u 5. godinu poslovanja. Zadovoljni smo rezultatima, zapošljavamo nove djelatnike. Puno radimo ali puno smo i sretni!

Gdje se nalaze ostale dvije slastičarnice? Je li ponuda u svakoj jednaka?

Magnolia se nalazi u super Konzumu na Radničkoj cesti, u Gundulićevoj na broju 4 i naša mala Šik Magnolia na Trešnjevci. Ponuda je ujednačena, jer se sve slastice proizvode na istoj adresi te se ujutro odvoze na sva prodajna mjesta.
magnolia slasticarnica zagreb intervju 3
Fotografija: Sanja Jagatić x Journal / Instagram album Magnolia

Vaš instagram profil krase torte predivnih dekroacija za razne prigode - rođendane, krštenja vjenjčanja... Tko je odgovoran za sve te predivne kreacije?

Ukrašavanje torti u našem kolektivu radi jedna vrsna umjetnica, gospođa Ljiljana Bakula, - žena koja ima slične inspiracije kao mi i koja je sjajna i kao umjetnica i kao čovjek. S njom je veliko zadovoljstvo i čast raditi.

Ima li u vašoj ponudi neki kolač ili torta po kojoj su slastičarnice Magnolia prepoznatljive?

Vrlo je poznata Magnolia, torta od izuzetno fine čokolade s velikim udjelom kakao maslaca spravljena po našoj pomalo tajnoj recepturi. A tu je također i ruska, carska torta Medovik, vrlo tražena i cijenjena kod nas.

Slastičarnice Magnolia pratite na njihovom Facebook i Instagram profilu! Za narudžbe i sve ostale upite javite im se u inbox!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!