TORTE OD SLATKIŠA: Hit koji je osvojio sve uzraste!

SAČUVAJ!
LIKE!
TORTE OD SLATKIŠA: Hit koji je osvojio sve uzraste!

Torte od slatkiša već neko vrijeme su hit! A kako i nebi bile… Jer, tko može odoljeti takvoj hrpi čokoladica?! Osim od raznih čokoladica, Torte od slatkiša – F&M izrađuju i torte od alkoholnih pića, a nude i prigodne torte za Božić, Uskrs, Valentinovo, Dan žena… Zanimalo nas je kako nastaju ove torte, od kuda sve dolaze narudžbe te kakvi su im planovi za budućnost. Zanimljive odgovore na ova i još neka pitanja dao nam je Filip, jedan od članova F&M Torti od slatkiša. Da, dobro ste čuli. Iza ovih predivnih torti stoji i jedan muškarac!

Tko se krije iza F&M torti od slatkiša? Prema nazivu, pretpostavljamo da je u pitanju jedan kreativni dvojac!

Iako kratica F&M nije toliko kreativna, iza nje se krije mladi kreativni dvojac Filip i Marija. Kada vrijeme ne provodimo izrađujući naše torte, Marija dan krati poslom, a Filip fakultetskim obvezama.

Koliko dugo se već bavite ovim poslom i kako ste uopće došli na ideju da počnete raditi torte od slatkiša?

Iako nam se čini kako je sve počelo jučer, torte smo počeli izrađivati u prosincu prošle, 2016. godine. Sve je krenulo kao poklon za Marijinu promociju. Budući da nisam htio kupovati klasične poklone poput cvijeća i balona, a nisam bio spretan umutiti pravu tortu, znao sam da s čokoladicama ne mogu pogriješiti. Oslonio sam se na vlastitu kreativnost i osmislio najveću čokoladnu tortu (torta broj 2 u katalogu ).

Od silnog šećera kojeg smo pojeli, došli smo na ideju da i druge možemo usrećiti našim tortama. Tako smo izradili još jednu tortu, zatim još jednu i naš katalog je postajao sve puniji i puniji. Danas ih je u katalogu ukupno 50 i ne planiramo stati na tom broju.

torte od slatkisa fm intervju

Torta od koje je sve počelo…

Koliko često vam stižu narudžbe i od kuda? Primate li možda narudžbe i iz susjednih zemalja? Stignete li na vrijeme sve pripremiti?

Ima dana kada ne primimo niti jednu narudžbu, ali ima i dana kada ih dobijemo 3-4 odjednom. Kao i u svakom poslu, trebalo nam je vremena dok smo se uhodali i organizirali, a sada stignemo napraviti i do 10 torti u jednome danu.

U početku je dosta narudžbi bilo iz Dalmacije, ali s vremenom smo ih počeli dobivati i iz ostalih krajeva Lijepe naše. Bilo je dosta pitanja šaljemo li torte izvan Hrvatske, a najdalji upit stigao nam je iz Njemačke. Voljeli bismo napomenuti kako narudžbe ne dolaze samo iz većih gradova i mjesta, nego i  iz manjih mjesta koje čak ni Google nije mogao pronaći.

Možete li nam ukratko opisati kako nastaje jedna torta? Što vam je sve osim naravno slatkiša potrebno za izradu torte te koliko dugo traje proces izrade jedne torte?

Kao što vrhunski majstori ne odaju svoje tajne sastojke, tako ni mi nećemo otkriti sve naše tajne. :) Nakon zaprimanja narudžbe iz našeg kataloga, bacamo se u nabavku svih potrebnih sastojaka za tortu, a to su čokoladice, slatkiši, ukrasne trakice, celofan, ljepljiva traka i podloga na koju lijepimo. Torta nastaje oblikovanjem podloge, lijepljenjem čokoladica i završnim ukrašavanjem i pakiranjem. Za izradu jedne torte u prosijeku nam treba oko sat vremena, ovisno o torti.

torte od slatkisa fm intervju

Tko nebi poželio ovakav hladnjak?

U ponudi imate dva osnova tipa torti – torte od čokoladica te torte od alkoholnih pića. Možete li nam reći koje torte su traženije? Imaju li kupci posebne zahtjeve ili naručuju isključivo torte koje su ponuđene u vašem katalogu?

Da, trenutno nudimo torte od čokoladica i alkoholnih pića. Iako dosta ljudi naručuje torte od alkoholnih pića, čokoladne torte su ipak prodavanije i traženije. Kupci imaju svoje zahtjeve i mi ih nastojimo ispuniti. Prilagođavamo se željama naših kupaca jer mi smo tu za njih. Cilj nam je usrećiti osobe kojima su torte namijenjene i zato dajemo sve od sebe da budemo najbolji.

torte od slatkisa fm intervju
Torte za odrasle od alkoholnih pića.

Cijene vaših torti kreću se od 100 pa sve do 800 kn, ovisno o količini i vrsti čokoladica i ostalih sastojaka od kojih je torta napravljena. Možete li nam reći koje torte se najviše traže, odnosno je li ljudima problem izdvojiti i veći iznos za jednu lijepu i kreativnu tortu?

Teško nam je reći koje torte su najtraženije. Sve ovisi o prigodama za koje su namijenjene. Možemo istaknuti da najviše narudžbi torti u obliku srca dobijemo za Valentinovo i Dan žena, ali tu su i rođendanske torte u obliku brojeva, zatim torte za Uskrs, promocije, djevojačke i momačke večeri i slično. Kada nekoga voliš i želiš ga usrećiti s kreativnim i slatkim poklon kakvog sigurno ne očekuje, o cijeni i ne razmišljaš.

Osim torta od slatkiša, popularne su i one od kuhinjskih krpi, ručnika, pelena… Planirate li i vi možda s vremenom proširiti svoju ponudu ili ostajete pri slatkišima?

Kada smo kretali u ovaj posao, razmišljali smo o tortama od pelena i cigareta, ali nakon analize potreba tržišta brzo smo odustali od tih ideja. Slični proizvodi mogu se kupiti u raznim drogerijama po povoljnijim cijenama. Vjerujemo kako ćemo ostvariti najviše napretka ukoliko budemo fokusirani na daljnji razvoj torti od čokoladica i raznih slatkiša.

torte od slatkisa fm intervju

Prigodne torte za Valentinovo i Uskrs!

Prilagođavate li svoju ponudu ovisno o sezoni, primjerice za Božić, Uskrs ili Valentinovo?

Da, kao što smo već rekli, u ponudi imamo tematske torte za Valentinovo, Dan žena, Uskrs, Božić, rođendane, promocije, djevojačke i momačke večeri. Također sudjelujemo u doniranju torti za razne nagradne igre, tombole, ali i sami imamo nagradne igre na našoj Facebook stranici Torte od slatkiša – F&M na kojoj sretnim dobitnicima dijelimo torte!

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje čokolade i dobrih poklona da pregledaju online katalog Torti i slatkiša – F&M te im date svoju podršku na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Za narudžbe i sve ostale upite javite im se u inbox. Osim preko Facebook profila, kontaktirati ih možete na mail cokotorte@gmail.com ili na broj 098/9792 922. Rado će odgovoriti na sve vaše poruke i pozive!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!