CHIC SLASTIČARNICA: Sweet Family torte i kolači

SAČUVAJ!
LIKE!
CHIC SLASTIČARNICA: Sweet Family torte i kolači

Slastičarnica Sweet Family torte i kolači jedno je od omiljenih okupljališta samoborskih sladokusaca. Slastičarnica je relativno nova, otvorena je u ljeto 2015. godine, ali je vrlo brzo zadobila povjerenje svojih sugrađana koji često i rado navraćaju na kavu i kolač, ali i naručuju torte i kolače za svoje obiteljske proslave i poslovne domjenke.

Posebnost ove slastičarnice je u tome što osim klasičnih slastica nudi i veliki izbor izbor torti bez glutena, LCHF slastica bez glutena i bez šećera, a najavljuju kako uskoro u prodaju stižu i veganske torte. Ukratko smo porazgovarali s gđom. Slavicom Popović, jednom od suvlasnica slastičarnice jer ipak je riječ o obiteljskom poslu – kako i sami naziv govori! U nastavku vam donosimo cijeli intervju.

samobor slasticarnica sweet family torte i kolaci

Sweet Family relativno je nova slatičarnica u Samoboru. Možete li nam reći koliko dugo već sladite život Samoborcima i ostalim posjetiteljima grada, odnosno kada ste točno započeli s radom?

Radimo već dvije godine, otvorili smo u ljeto 2015.

Naziv slastičarnice Sweet family daje naslutiti da se radi o obiteljskom poslu? Je li zaista tako?

Istina, dobro ste to primjetili. Sestra i ja smo odlučile pokrenuti posao i tako je nastalo i ime… slatka obitelj.

Kako ste došli na ideju za otvaranje slatičarnice? Jeste li već ranije bili u slastičarskim vodama ili vam je ovo bio izlet u nešto sasvim novo?

 Ne, nismo bile u slastičarskim vodama, iako nam je ugostiteljstvo blisko. Velika smo obitelj, puno je to obiteljskih proslava, puno ispečenih kolača. Ponekad bi pekle same, a ponekad kupile. Zaključile smo da na tržištu nedostaje ponuda kvalitetnih kolača, pripremljenih od biranih namirnica i u jednom trenutku donijele odluku da želimo otvoriti slastičarnicu u kojoj će se moći kupiti kolači kakve mi pripremamo za svoju obitelj.

samobor slasticarnica sweet family torte i kolaci

Osim ponude klasičnih torti, među prvima ste u Samoboru, ako ne i prvi započeli s ponudom LCHF i bezglutenskih torti? Što se sve od zdravijih slastica može kod vas pronaći?

Tako je, imamo u ponudi stvarno veliki izbor torti bez glutena, LCHF slastica bez glutena i bez šećera,trenutno se poigravamo sa veganskim tortama, uskoro stižu i u prodaju.

Osim torti, što još imate u svojoj ponudi?

Osim torti nudimo i sitne kolače, domaće pite, popularne macarone, cake popse, slatke stolove za razna događanja kao što su svadbe, krštenja, domjenci…

Kako nastaju vaše torte i ostali kolači? Osmišljavate li samu ponudu slastica ili odabirete dobro provjerene recepte?

Dio recepata preuzele smo iz mamine bilježnice s receptima, dijelom potražile inspiraciju u brojnim kuharicama, a dio su naše vlastite kreacije. Uglavnom, što ste duže u tom poslu, inspiracije i ideja ne nedostaje!!

Mijenjate li ponudu vaših slastica ovisno o sezoni?

Naravno. Primjerice u jesen nudimo slastice od kestena. Kad je sezona jagoda, nudimo veliki izbor slastica s jagodama, ljeti općenito koristimo puno svježeg sezonskog voća. Zima je rezervirana za čokoladu i orašaste plodove.

samobor slasticarnica sweet family torte i kolaci

Što biste preporučili nekom turistu koji je po prvi put došao u Samobor? Imate li neku tortu koja vam je posebno draga?

Svaki turist koji dođe u Samobor prvo pita za kremšnite, a od dražih torti istaknula bih tortu od lješnjaka  sa kremom od vanilije i šumskim voćem i tortu koju smo nazvale Crno bijeli svijet, sa beze korama, kremom od tamne čokolade i šumskim voćem. Posebne su, drugačije i same smo ih osmislile pa kada vidite oduševljenje gosta kada proba tortu, osjećaj je poseban!!

Slastičarnicu Sweet Family torte i kolači možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Za narudžbe i sve ostale upite javite im se u inbox!

 

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!