Upoznajte Alicu: Instagram blogerica koju volimo

SAČUVAJ!
LIKE!
Upoznajte Alicu: Instagram blogerica koju volimo

Iako nema svoj vlastiti blog, Alica nas već dugi niz godina uveseljava finim receptima za slana i slatka jela. Naime, Alica je svoje recepte s javnosti počela dijeliti davne 2008. godine kada je kreirala račun na Coolinarici. Od nedavno, njene slatke recepte možete čitati i u Slatkome svijetu. Alica je trenutno zaposlena kao prevoditelj i sudski tumač za engleski i njemački jezik, a svoje slobodno vrijeme osim u kuhinji rado provodi uz dobru knjigu ili film. Što još voli, koliko često peče kolače te voli li više slana ili slatka jela saznajte u nastavku!

domaci dzem s jagodama recept

Koliko često se u vašoj kući jede desert? Je li moguće da netko iznenada dođe na kavu, a da ne dočeka barem komadić jučerašnjeg kolača ili torte?

Kod nas se desert obavezno jede vikendom, a preko tjedna, ako se netko od nas dvoje baš jako nečega zaželi i naravno, ako ima vremena da se taj desert napravi. Moguće je da netko iznenada uleti, ali onda se snađem, recimo s palačinkama ili nečim na brzinu. Makar, obično se prijatelji najave jer znaju da ja onda spremim nekakvu guštalicu.

Kako odabirete recepte koje pripremate? Odlučujete li sami ili i vaši ukućani imaju svoje želje koje vi rado ispunjavate?

Često me vodi želja i potreba – želja, u smislu da nešto već dugo nisam/nismo jela/jeli, a potreba u smislu da nešto moram jesti jer mi tako nalaže zdravlje. Uglavnom se dogovaramo, oboje volimo jesti i slano i slatko tako da nam nije nikakav problem dogovoriti se, ili barem utvrditi redoslijed kojim se jela pripremaju tijekom tjedna.

jednostavan kuglof s jagodama recept

Pripremate li radije deserte ili slana jela? A što radije jedete?

Uuuu… slatki sam tip totalno. Znači i kod pripreme i kod jela, slatko uvijek ima prednost.

Koji je vaš omiljeni desert, ako možete nešto izdvojiti. Postoji li neki kolač koji vam je baš drag pa ga često pripremate?

Ne bih izdvojila baš jedan omiljeni desert, ali mak mi je omiljena namirnica i što god ima veze s makom, uvijek je dobro došlo. Međutim, nastojim takve deserte što rjeđe raditi jer ih se obično prejedem, a to onda nosi posljedice koje se rješavaju danima, ili tjednima, tj. dok odjeća ponovno ne poprimi isti oblik.

Vaša blogerska avantura započela je na Coolinarici, a prerasla u predivan Instagram profil. Možete li nam reći nešto više o svojim počecima na Coolinarici te imate li kakav plan za budućnost, možda pokretanje vlastitog bloga?

Hm, da… na Coolinarici sam počela prije nekih 9 godina, što se poklopilo i s mojim preseljenjem u vlastiti stan. Tako da htjela – ne htjela, morala sam kuhati. No, neko sam vrijeme samo promatrala i isprobavala recepte koji su mi se sviđali, a onda sam i sama krenula objavljivati, potaknuta prijateljima koji su hvalili ono što bih im skuhala.

Željela sam da moj profil na Coolinarici ostane moja zbirka recepata, jer sam shvatila da je hrvatsko tržište već sada zatrpano raznim food blogovima pa nisam željela biti još jedna u nizu. No, tek prošle godine sam se uključila u Instagram i počela sam dobivati upite za recepte koje radim, uglavnom od stranaca, tako da sada ozbiljno razmišljam ispod Instagram posta jednostavno napisati recept pa bi to onda bio moj ‘Insta-blog’, na engleskom jeziku.

okgrulica-intervju-1

Iz pogleda na vaš Instagram profil jasno se vidi da osim pečenja kolača imate još jedan hobi, a to je fotografija. Možete li nam reći koje vam je od toga dvoje veća ljubav?

Rekla bih da su kuhanje i pečenje moja prva ljubav, fotografija je došla kao nadopuna tome, kroz koju mogu još malo izraziti svoju kreativnost.

S godinama vaše fotografije postaji sve skladnije i ljepše. Osim što je to rezultat višegodišnjeg iskustva i prakse, jeste li osim samoukog fotografiranja pohađali kakav tečaj fotografije hrane?

U potpunosti sam samouka u tom području. Prošle godine sam odlučila upisati tečaj fotografije, no svi tečajevi za koje sam poslala upit su se održavali u terminima koji meni nisu odgovarali, tako da sam odustala. U principu sam shvatila da treba usvojiti neke osnovne pojmove, a ostalo je igra pa uživam u igranju! Međutim, ako baš zapnem, u kontaktu sam s jednim fotografom, mogu ga uvijek pitati što me zanima i čovjek mi objasni ili doslovno nacrta to što me muči.

intervju alica slatki svijet

Čime se inače bavite u životu, ima li vaš posao ikakve poveznice s onime što najradije činite u svoje slobodno vrijeme, a to je dakako pečenje kolača i fotografiranje?

Moj posao nema baš nikakve veze s kuhanjem, pečenjem i fotografiranjem. Trenutno sam prevoditelj i sudski tumač za engleski i njemački jezik, a kada sam počela s ovim hobijem bila sam profesor pa su mi kuhinja i stol na kojem fotkam služili kao ispušni ventil. Slobodno vrijeme provodim uz dobru knjigu ili film, volim putovati, iako sam to u zadnje vrijeme malo zanemarila te idem na pilates, o kojem sam postala ovisna.

Podsjećamo, Alicu možete podržati i pratiti na njenom Instagram profilu!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!