TORTA BIJELI ZAGREB: Zaštitni znak slastičarnice M&M

SAČUVAJ!
LIKE!
online narudzba torti i kolaca

Slastičarnica M&M iz zagrebačkog Rudeša već dugi niz godina zaslađuje život stanovnicima tog kvarta, ali ostalih dijelova grada. Slastičarnica je s radom započela prije više do 20 godina. Na početku je to zapravo bio Caffe bar koji je tek usputno posluživao kolače, no kako su kolači bili jako fini, potražnja za njima postajala je sve veća. Kako je krenula ova slatka priča i što sve danas nude, otkrila nam je jedna od vlasnica slastičarnice.

slasticarnica mm zagrebInterijer slastičarnice M&M

Imate vrlo raznoliku ponudu – od vjenčanih, rođendanskih i ostalih vrsta torti, kremastih i suhih kolača, macaronsa, cake popsa, pralina… Što je najtraženije? Možete li uopće nešto izdvojiti?

Od torti mogu reći da je najtraženija Biscotto torta koja je nastala sasvim slučajno kako nastaju i sve dobre stvari u životu! :) Kada bih se osvrnula na kolače rekla bih da je to naša ponuda minjonskih kolača na tanjuru gdje svatko nađe nešto za sebe pošto je tanjur bogat i raznolik vrstama te bih svakako izdvojila naše legendarne “bombonijere“ kako ih zovu gosti jer su tako pakirane i imamo ih od početka poslovanja te smo po njima poznati.

Vaš slastičarnica otvorena je još davne 1994. godine što znači da već više od 20 godina sladite život svojim gostima? Možete li nam ukratko reći kako je sve počelo?

Roditelji kao dugogodišnji ugostitelji koji su svoj zanat ispekli u renomiranim hotelima kao što su Esplanada, bivši Intercontinental (današnji The Westin Hotel ) i hotel Palace pokrenuli su ovaj obiteljski posao uz koji smo brat Marin i ja odrastali te je jednostavno logičan put bio da nastavimo njihovim koracima jer su svojim znanjem i ljubavlju prema ugostiteljstvu to prenijeli i na nas.

slatki stol mm slasticarnicaSlatki stol u izvedbi slastičarnice M&M

Vjerujemo da sve počelo kao obiteljski posao koji se postupno širio. Koliko danas imate zaposlenika, odnosno tko je zadužen za sve kreativne kreacije koje proizlaze iz vaše slastičarnice?

Da, sve je počelo što je najzanimljivije ne kao slastičarnica već kao caffe bar koji je u svojoj ponudi imao tek kao usputni dio kolače.. no kako su kolači postali vrlo traženi cijelo poslovanje se ubrzo preorijentiralo na kolače te smo postali slastičarnica koja je krenula iz male kuhinjice s jednim hladnjakom i hladnjakom da bi se kroz godine proširili na 200m² od čega je prodajni prostor svega 35m², sve ostalo je kuhinja. Zapošljavali smo preko 20 djelatnika no danas uz svu problematiku pronalaženja radne snage zapošljavamo 10 djelatnika, te obučavamo učenike iz škola. Slastičari redovito idu na obuke i razne tečajeve jer slastičarstvo kao i mnoge druge grane ugostiteljstva su cjeloživotno učenje.

Imate zanimljivu ponudu sladoleda kao što su okus Cheesecake/šumsko voće ili Kikiriki/karamel. Proizvodite li sami svoje sladolede?

Sve što prodajemo u svojoj slastičarnici sami proizvodimo, a okuse sladoleda stalno mijenjamo. Tako smo do sada nudili sladolede raznih okusa poput smokve, šljive, čokolade s mentom, kokos s malinom...

sladoledi mm slasticarnicaSladoled iz domaće proizvodnje

Uz slatke zalogaje nudite i nekoliko slanih zalogaja – pizzete, štrukle, kiflice i slične proizvode, što nije uobičajeno za ponudu slastičarnice. Kako to da ste se odlučili na uvođenje slanog programa?

Slani program kao što su kiflice sa sirom i šunkom, krumpiruše, sirnice, bučnice su oduvijek bile u našoj ponudi, a s vremenom smo prema željama gostiju proširili ponudu, tako da sad u ponudi imamo i pizze, štrukle,slane muffine, razne quicheove, slane košarice s raznim kremama.. što sve možete dobiti u "zalogajnoj" varijanti i to se gostima jako sviđa.

bombonijere mm slasticarnicaPraline i bombonijere

Što biste izdvojili iz vaše ponude? Imate li neku zaštitnu tortu ili drugu slasticu po kojoj ljudi prepoznaju vašu slastičarnicu?

Izdvojila bih svakako tortu Bijeli Zagreb koju smo zaštitili kako ime tako i recept te je dosta tražena kao poklon jer joj je pakiranje dizajnirano kao mali poklon te je zgodna za pokloniti poslovnim partnerima ili gostima kao slatku uspomenu na Zagreb, sastoji se od kreme od badema, marcipana, bijele čokolade. Zatim bi svakako izdvojila Tortu tete Ive (čokolada, mak i jabuke) koja je apsolutni hit među ljubiteljima maka, a osmislila ju je moja majka Iva te je po njoj dobila ime. I svako bih izdvojila našu ponudu autohtonih slastica koje radimo sezonski i po narudžbi… Imotsku tortu, Splitsku tortu, Varaždinsku tortu, Zagrebačke kremšnite, Pince, Orahnjače, Makovnjače…

Slastičarnica M&M nudi veliki izbor kolača i torti za vjenčanja, rođendane, pričesti krizme i ostale prigode. Za sve narudžbe možete ih posjetiti u njihovom lokalu ili kontaktirati putem telefona 01/3861 630 ili e-maila slasticarnica@mim.hr. Slatke objave slastičarnice M&M pratite na Facebooku i Instagramu!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!