Pogledajte kako do savršenih palačinki!

SAČUVAJ!
LIKE!
Pogledajte kako do savrsenih palacinki!

Ukoliko vam pečenje palačinki zadaje muke ovo je pravi tekst za vas! Pogledajte recept za osnovnu smjesu te nekoliko savjeta za pečenje palačinki!

Dok jedni palačinke pipremaju odokativno, drugi precizno važu sve namirnice. Neki ostavljaju da im smjesa za palačinke malo odstoji, a neki odmah kreću u akciju. Neki vole deblje, neki tanje… kako god bilo, evo nekoliko savjeta za pripremu palačinka koji će dobro doći svima, a pogotovo mladim domaćicama kojie još nisu na ti s odokativnom metodom kuhanja.

U nastavku pogledaje kako pripremiti osnovnu smjesu za palačinke te pročitajte nekoliko korisnih savjeta!

kako ispeci palacinke


SMJESA ZA PALAČINKE
(cca 20 kom)

  • 250 g glatkog brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne ili obične vode
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • malo soli
  • naribana korica ½ limuna

Pjenjačom ili električnim mikserom najprije izmutite jaja sa šećerom. Zatim naizmjenično dodajte brašno, mlijeko i vodu. Smjesu miješajte tako da se svi sastoji dobro sjedine. Na kraju dodajte sol i limunovu koricu.

Nemojte ostaviti smjesu za palačinke da stoji duže vrijeme. Brašno će stajanjem upiti previše tekućine i palačinke neće biti onako lijepe kako ste zamislili. Čim pripremite smjesu možete krenuti s pečenjem! Ukoliko vam je smjesa ipak odstajala i malo se zgusnula dodajte još tekućine i problem je riješen.

Također, vrlo je važno da smjesu ne mutite predugo. Nije potrebno izmutiti baš svaku grudicu. Čim sjedinite sve sastojke možete krenuti s pečenjem palačinki.

kako se prave pripremaju palacinke najbolji recept

Kako se palačinke nebi lijepile nabavite kvalitetnu teflonsku ili keramičku tavu za palačinke! Palačinke pecite u  dobro zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja (umjesto ulja možete koristiti i maslac). Nakon što ispećete 2-3 palačinke ponovo dodajte malo ulja.

Pazite koliko smjese ulijevate u tavicu! Tajna ukusnih palačinki je u debljini, nikako ne smiju biti predebele!

I za kraj, još jedan koristan savjet! Pokušajte palačinke pripremiti tako da žutanjke odvojite od bjelanjaka. Žutanjke izmutite sa šećerom i pripremite smjesu na uobičajen način, a na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Palačinke pripremljene na ovaj način bit će izrazito mekane i pahuljaste, a čak niti stajanjem neće postati žilave!

Naslovna fotografija: pixabay.com

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!