Kako pripremiti mekane i ukusne krafne

SAČUVAJ!
LIKE!
Kako pripremiti mekane i ukusne krafne

Pokladnica - slatka poslastica omiljeni je zalogaj u ovom fašničkom vremenu! Pročitajte nekoliko savjeta i postanite majstor u pripremi krafni!

Iako svi recepti za krafne nalikuju jedan drugome, ipak svaka domaćica ima svoje male tajne i trikove kako pripremiti mekane i prozračne krafne! Jedan takav, provjeren recept za krafne pogledajte ovdje, a u nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta za uspješnu pripremu krafni!

Osnova za uspjeh u pripremi pokladnica su vrijeme i strpljenje te naravno dobro zagrijana prostorija.

Isto pravilo primijenite i na vaše namirnicejaja na vrijeme izvadite iz hladnjaka, mlijeko zagrijte (nikako ne smije biti vruće), a nije na odmet niti ako brašno prije nego što ga umijesite zagrijete u pećnici na nižoj temperaturi.

najbolje domace krafne recept


U pripremi krafni nemojte koristiti cijela jaja već samo žutanjke. Bjelanjci tijesto čine čvršćim i žilavijim, a sigurno ne želite da to budu glavne karakteristike vaših krafni. Bjelanjke spremite u hladnjak ili zamrzivač pa iskoristite u nekoj drugoj prilici.

Prije premijesivanja tijesto mora “odmarati” dovoljno dugo da udvostruči svoj volumen. Nakon što tijesto razvaljate i izrežete krafne, ostavite tijesto 15 minuta da još malo “odmori”.

Kako vaše krafne nebi upile previše masnoće u tijesto uvijek dodajte malo rakije ili ruma.

Još jedan ključan faktor za uspjeh krafni je povoljna temperatura ulja. Ulje za prženje krafni nikako ne smije biti prevruće jer će krafne brzo izgorjeti, a iznutra ostati sirove.

Ako se pak ulje ne zagrije dovoljno ili ako stavite previše krafni odjednom temperatura ulja će se sniziti, a krafne će upiti previše masnoće.

Krafne uvijek pecite dubljoj posudi s puno zagrijanog ulja tako da nemaju doticaj s dnom. Najprije ih pecite poklopljene, a kada porumene odmah ih okrenite na drugu stranu i dalje pecite bez poklopca.

Tople krafne možete tradiconalno napuniti pekmezom od marelice ili nekim drugim vama dragim okusom pa čak i čokoladnim namazom te kremom od vanilije.

Uz krafne, u pokladnom vremenu počasno mijesto svakako imaju kroštule i fritule.

Hrskave i mirisne kroštule tradicionalno se pripremaju u našem primoriju gdje se aromatiziraju s nekim alkolholnim pićem, u Dalmaciji rakijom i voćnim likerima, a u Istri bijelim vinom.

Fritule su zaista jedan od najednostavnij deserata koje možete pripremiti kada se zaželite nečeg slatkog na brzinu, ali i kada iznenadni gosti pokucaju na vaša vrata. Ovdje pronađite rceept za brze Fritule s jogurtom.

brze fritule s jogurtom
Osim klasičnih fritula koje se posipaju šećerom u prahu ili jedu s čokoladnim preljevom, možete isprobati još jednu verziju – Fritule s jabukama!

Ukoliko ste više slani tip, na portalu Gastro.24sata pogledajte odličnu ideju za Fritule s inćunima i sušenim rajčicama.

Sada kada znate sve tajne pripreme dobrih krafni te imate recepte za fritule i kroštule, vrijeme je da iznenadite svoga muža, djecu, roditelje, susjede… i zajedno uživajte u fašničkim delicijama! U slast!

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!