Kako napraviti snijeg od bjelanjaka?

SAČUVAJ!
LIKE!
Kako napraviti snijeg od bjelanjaka?

Bilo da snijeg od bjelanjaka radite za biskvitnu smjesu, beze kore ili neke sitne kolačiće od bjelanjaka, važno je da snijeg pravilno pripremite.

BJELANJKE PAŽLJIVO ODVOJITE
Bjelanjke oprezno odvojite od žutanjaka jer i mali, zaostali komadić žutanjka može uzrokovati da snijeg snijeg ne bude željene čvrstoće. Ako vam malo žutanjka ipak završi među bjelanjcima oprezno ga žlicom ili ljuskom od jajeta izvadite prije miksanja.

Bjelanjcima svakako dodajte prstohvat soli, na taj način lakše ćete dobiti čvrsti snijeg.

SOBNA TEMPERATURA JAJA
Za kvalitetniji snijeg od bjelanjaka jaja ostavite na sobnoj temperaturi barem 30 minuta prije nego što započnete s mikasnjem. Jednako je važno je da zdjela u kojoj radite snijeg od bjelanjaka bude u potpunosti čista, jer voda i masnoća mogu naštetiti čvrstom i lijepom snijegu.

OBRATITE POZORNOST NA BRZINU MIKSANJA
Bjelanjke najprije miksajte sporo, a tek onda povećajte brzinu miksera. S dodavanjem šećera započnite tek kada se bjelanjci zapjene. Šećer dodajte postupno, a nakon svakog dodavanja snijeg dobro izmiksajte.

Brašno ili orašaste plodove nikada nemojte odjednom staviti na snijeg od bjelanjaka. Težina tih sastojaka mogla bi snijeg prignječiti i ponovno učiniti tekućim. Sigurniji način je da dodajete sastojke postupno i lagano promiješate snijeg između svakog dodavanja.

kakao napraviti savrsen snijeg od bjelanjaka nije uspio
SAVJETI+ ZA PRIPREMU KOLAČA OD BJELANJAKA

Zbog velikog udjela šećera, kolači od tučenih bjelanjaka lako se mogu zalijepiti za podlogu pa ih uvijek pecite na masnom papiru. Ako želite biti 100% sigurni da neće ostati zaljepljeni na papiru, papir dodatno namastite i pobrašnite.

Kolače od tučenih bjelanjaka koje ste nadjenuli kremom nemojte predugo čuvati jer će vlažan nadjev razmekšati ovo hrskavo tijesto. Tortice od bjelnjaka koje nadjevate kremom možete prije punjenja premazati s malo otopljene čokolade i na taj način im malo produžiti trajanje.

Kolači od tučenih bjelanjaka će biti još stabilniji ako u šećer umiješate malo škrobnog brašna.

Prilikom pečenja gnijezda ili tortica od bjelanjaka, iznad kolača možete staviti još jedan lim za pečenje. Na taj način zaštitit će te tortice od gornje topline pa neće previše potamniti.

Snijeg od bjelanjaka možete aromatizirati s malo arome vanilije ili sitno naribane korice naranče ili limuna.

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!