Znate li što je i kako se priprema buttermilk?

SAČUVAJ!
LIKE!
Znate li što je i kako se priprema buttermilk?

Pogledajte kako sami kod kuće možete pripremiti jednostavnu i adekvatnu zamjenu za buttermilk, odnosno mlaćenicu.

Ukoliko volite pretraživati recepte na stranim portalima vjerojatno ste više puta vidjeli da je jedan od često korištenih sastojaka buttermilk, kod nas poznat pod imenom mlaćenica.

Buttermilk, odnosno mlaćenica je tekućina koja ostaje u procesu dobivanja maslaca. Okus mlaćenice podsjeća na jogurt, dok je gustoća mlaćenice nešto manja nego kod kiselog vrhnja. Naziv mlaćenica potječe od „mlaćenja“ vrhnja, odnosno maslaca.

Mlaćenicu je u većim trgovinama možete pronaći pod nazivom Stepko ili Stepka. Ako je ipak ne uspijete nabaviti, a odlučili ste napraviti kolač ili neko drugo jelo za koje vam je potreban buttermilk dobra vijest je da sami kod kuće možete pripremiti adekvantu zamjenu!

sto je buttermilk mlacenica recept zamjena


U mlijeko (cca 250 ml) stavite jednu žlicu limunovog soka ili alkoholnog octa, promiješajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon što je smjesa odstajala mlaćenicu promiješajte i koristite kako je navedeno u receptu.

Jednostavnija i svima dostupna zamjena je kombinacija mlijeka i jogurta ili kiselog vrhnja. Umjesto buttermilka u receptima jednostavno koristite mješavinu mlijeka i jogurta (1:3).

Još jedan način je da u mlijeku (250 ml) dodate jednu žličicu vinskog praška za pecivo (Cream of tartar), promiješate i ostavite nekoliko minuta dok kiselina ne počne djelovati.

U nastavku možete pogledati i kratak video kako kod kuće možete pripremiti Buttermilk.



Fotografije: youtubescreenshot.com

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!