Kako iskoristiti limunovu koricu?

SAČUVAJ!
LIKE!
Kako iskoristiti limunovu koricu?

Kora nešpricanih agruma vrlo je ljekovita i vrijedna, a ipak često završi u smeću jer u tom trenutku neznamo kako ju iskoristiti.

Limunov sok često koristimo u domaćinstvu za pripremu čaja i limunade te kao dodatak jelima i slasticama. Ali što je s limunovom koricom? Ona najčešće završi u kanti za smeće jer nam u tom trenutku nije potrebna. Pa zašto ju onda nebi sačuvali i koristili kada nam zatreba?

Idući put kada ocijedite limun, koricu jednostavno spremite u zamrzivač te ju po potrebi naribajte i dodajte kolačima ili nekom drugom jelu. Druga varijanta je da limunovu koricu prvo naribate, a zatim spremite u plastičnu vrećicu ili manju posudicu i stavite u zamrzivač. Tako će vam uvijek biti na dohvat ruke kada vam zatreba.

Na isti način možete spremati i koricu naranče, mandarine ili limete koje bi inače završile u smeću.

Ipak, prije nego što limunovu koricu spremite u zamrzivač vodite računa da limun koji koristite nije šprican ili ga prije upotrebe temeljito očistite od ostatka pesticida i voska. Ovdje možete pogledati četiri jednostavne metode za uklanjanje pesticida s voća!

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!