Zabavite se s vašim mališanima u kuhinji!

SAČUVAJ!
LIKE!
Zabavite se s vašim mališanima u kuhinji!
Osim što ćete se odlično zabaviti i zasladiti kolačićima koje ste zajednički pripremili, kuhanje i pečenje kolača kod djece ima i edukativnu svrhu!

Djeca jednostavno obožavaju pomagati u kuhinji, mijesiti tijesto, gledati kroz staklo od pećnice kako se kolači peku i rastu, a pogotovo uživaju u jednostavnim i šarenim dekoracijama kolača gdje do izražaja može doći i njihova kreativnost.

Zašto onda svojim mališanima ne biste dozvolili da vam prave društvo i u kuhinji?

djeca koja peku kolace u kuhinji

Razvoj vještina

 
Osim što ćete se odlično zabaviti i zasladiti kolačićima koje ste zajednički pripremili, kuhanje i pečenje kolača kod djece ima i edukativnu svrhu pa tako dijete na zabavni način razvija vještine koje će mu kasnije biti od koristi.

RAČUNANJE I ČITANJE

Mjerenjem i vaganjem sastojaka te brojanjem i rezanjem kolačića na manje komadiće dijete se upoznaje sa osnovama matematike.

Malo veće dijete može vam pomoći iščitavati recepte i na taj način učiti razumijevati pročitano ali i širiti svoj vokabular.

ŽELJA ZA ISTRAŽIVANJEM, RAD U TIMU I VJEŽBANJE STRPLJENJA

Pozorno prateći upute recepta i iščekujući konačan rezultat dijete vježba svoje strpljenje, a kroz podjelu zadataka i odgovornosti dijete se uči kako funkcinira zajednički rad.

Pečenje kolača kod djece potiče znatiželjnost i sigurno će ih zanimati kako se tijesto može dignuti, a kolač tijekom pečenja narasti.

djeca koja peku kolace u kuhinji

Pečenje kolača s obzirom na starost djeteta

 
Djecu mlađu od 4 godine možete zamoliti da vam pomognu u najednostavnijim radnjama kao što su prelijevanje tekućina i smjesa iz posude u posudu, miješanje ili posipavanje kolača šarenim mrvicama.

Djecu u dobi između 4 i 7 godina možete angažirati u malo zahtjevnijim zadacima kao što su mjerenje i vaganje namirnica, valjanje manje količine tijesta, izrezivanje kolačića raznim kalupima ili jednostavno dekoriranje torti koristeći slastičarsku vrećicu.

Starija djeca koja su već krenula u školu i znaju čitati mogu vam pomoći u čitanju recepata, pripremi potrebnih namirnica ili čak miksanju biskvitnih smjesa i krema.

Najvažnije od svega je da se sjetite da je sve ovo zabava. Nemojte dopustiti da vas neuobičajeni nered u kuhinji izbaci iz takta već se lijepo zabavite u druženju sa svojim djetetom.

djeca koja peku kolace u kuhinji

Sigurnost prije svega

 
Prije nego što započnete s ugodnim druženjem i pečenjem kolača upozorite svoje dijete na sve moguće opasnosti koje vrebaju u kuhinji kako biste mogućnost za ozlijede sveli na minimun. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta vezanih uz sigurnost vas i vašeg djeteta.

!! Upozorite dijete da bude pažljivo u blizni vrućih površina.

!! Budite sigurni da su ručke lončića nisu okrenute prema rubu pećnice kako ih dijete nebi slučajno prevrnulo.

!! Budite sigurni da su plamenici ugašeni ako se ne koriste.

!! Smanjite mogućnost padova tako da djetetu osigurate čvrst stolac na kojem će stajati kako bi lakše moglo dosegnuti do radne površine.

!! Prilikom rukovanja sa vrućim loncima i kalupa koji izlaz eiz pećnice obavezno koristite zaštitne rukavice.

!! Maloj djeci nemojte dopustiti da koriste noževe, a pripazite i stariju djecu prilikom korištenja oštrih predmeta.

Nadamo se da će vas ovaj tekst inspirirati da prilikom slijedeće pripreme kolača pozovete svog mališana na zajedničko druženje u kuhinji i da vam pomogne u pripremi nekih jednostavnih i djeci dragih slastica!

 

Fotografije: pinterest.com

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!