Mirisi jeseni: Slatki recepti koje morate probati ove jeseni!

SAČUVAJ!
LIKE!
Mirisi jeseni: Slatki recepti koje morate probati ove jeseni!
Jabuke, kruške, šljive, dunje i... bundeva! Okupili smo najbolje recepte za kolače i torte koji neodoljivo mirišu na jesen!

Jabuke

 
Kolače s jabukama pravimo tokom cijele godine, ali nekako su nam posebno drage u prvim danima jeseni. Kada stignu kiša i sivilo nema toga što će zagrijati dom bolje od pećnice iz koje se širi miris jabuka i cimeta!

socna torta s jabukama recept
Recepata s jabukama zaista ima bezbroj, a mi smo se „ograničili“ na njih 15! Krenimo prvom s tortom. Iako jabuke rijetko koristimo u tu svrhu, ovu Sočnu tortu s jabukama svakako vrijedi isprobati! Recept smo pronašli na blogu Happiness is homemade, možete ga pročitati ovdje.

Klasičan desert s jabukama svakako je štrudla, a kako ju priprema Sandra s Reci Peci  pogledajte ovdje! Kod Sanje na popularnom blogu Domaćica pronašli smo predivan recept za Američke palačinke s jabukama i cimetom.Još jedan odličan recept, kombinaciju jabuka i rogača pronašli smo kod Legica u kuhinji!

Iz arhive našeg weba svakako preporučamo Sipanu pitu s jabukama za koju vam od ozbiljnih kuhinjskih pomagala treba samo ribež! Ostale recepte za ukusne deserte s jabukama potražite u nastavku: Štrudla s jabukama i grizom, Kolač s jabukama i orasima, Kolač s jabukama i cimetom, Muffini s jabukama, Muffini s jabukama i mrkvom, Kolač s jabukama i pudingom od vanilije, Kuglice s jabukama i keksima, Crumble s jabukama, Domaći čips od jabuka i Sharlotka s jabukama!

 

Kruške

 
Odmah iza jabuka, stižu nam kruške. Iako vrlo nepravedno, kruške su pomalo zapostavljene u našoj kuhinji, Jer od krušaka se također mogu pripremiti ukusni i slasni deserti što svakako dokazuje ova fina Čokoladna torta s kruškama koju smo izvukli s bloga Just Cake the Cupcake. Još jedna čokoladno kruškasta kombinacija čeka vas kod Legica u kuhinji, dok Matejka s bloga Like Chocolate ima super recept za Tart s kruškama, bademima i krem sirom!

pita s cokoladom i kruskama recept

Ponovno svraćamo i kod Domaćice Sanje i to po Brzi kolač od kruška. Iz arhive weba svakako preporučamo Kuglof s kruškama i cimetom te kolač s Kruškama i kupinama!

 

Bundeva

 
Ako su kruške zapostavljene, onda su bundeve totalno zaboravljene! Ipak, uspjeli smo pronaći nekoliko odličnih slatkih recepata s ovim divnim, jesenskim plodom!

socan cheesecake brownie s bundevom sirom

Na blogu Da mi je nešto slatko… pronašli smo super recept za Tortu od bundeve i sira. Recept pogledajte ovdje!

Jednostavne i brze kolače s bundevom pronašli smo ovdje i ovdje, a recept i fotografiju za zdrave Cheesecake muffine s bundevom „ukrali“ smo s bloga Natalie’s food and health!

A evo nas ponovno i kod Sanje. Ona je bundevu iskoristila za Sočne brownies kolačiće te još jedne divne Američke palačinke, dakako s bundevom. Iz arhive weba preporučamo Čokoladni kolač s bundevom!

 

Šljive

 
Šljive obično susrećemo u kompotu, pekmezu, biskvitnim kolačima, pitama… ali Recepttura ima nešto totalno genijalno! Svakako zavirite i pogledajte video recept za odličan Kremasti kolač sa šljivama.

Na blogu Like Chocolate pronašli smo još jedan odličan desert i to 100% zdrav! Radi se Piti od šljiva i čokolade. Recept provjerite ovdje!

zdrava pita od sljiva i cokolade

Ako vam se ne priprema pita, napravite Gallette! Jednostavno je, ukusno i vrlo efetno. Recept potražite kod Monike na blogu Bake Noir!

Od kolača sa šljivama još izdvajamo Muffine sa šljivama iz Marine kuharice , Pitu sa šljivama s bloga Mljac te još jedan recept iz arhive – Mrvičastu pita sa šljivama od dizanog tijesta.

 

Dunje

 
Bez dunja ova lista nebi bila potpuna! Stoga donosimo još jedan recept Legica u kuhinji, ovaj put za Kompot od dunja! Kod Mirele na blogu Kruha i… Pronašli smo finu Pitu od jabuka i dunja, a na Coolinarici ove Prhke štrudlice od dunja!

prhk strudlice s pekmezom od dunja

Na blogu Moje grne skriva se ovaj predivan Starinski kolač od dunja, a iz Minjine kuhinjice posudili smo recept za ovaj jednostavan Kolač od dunja!

Izbor je zaista velik! Nadamo se da ćete od predloženih recepata pronaći barem jedan koji će biti baš po vašem guštu i kojim ćete osvojiti svoje ukućane! Slatko pečenje želi vam Slatki svijet torti i kolača!

Mirisi jeseni: Slatki recepti koje morate probati ove jeseni!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!