SLATKI BLAGDANI: Jestivi božićni pokloni

SAČUVAJ!
LIKE!
SLATKI BLAGDANI: Jestivi božićni pokloni
Ovih blagdana iznenadite svoje najdraže i pripremite im zanimljive, jestive i vrlo ukusne poklone!

Za pripremu slatkih blagdanskih poklona potrebno je samo malo vremena i puno ljubavi! Budite originalni i iznenadite svoje voljene simpatičnim poklonima koje ste sami pripremili!

Priprema jestivih poklona poprilično je jednostavna, a zasigurno će jako razveseliti osobe kojima su namijenjeni! Nikako ne zaboravite poklone lijepo zapakirati i ukrasiti! Isprintajte prigodnu najljepnicu s nekim natpisom ili imenom kome je poklon namijenjen i vaš slatki, jestivi poklon je spreman!

Osim ovdje navedenih prijedloga, evo još nekoliko ideja za jestive poklone koji ne moraju nužno biti slatki. Drage osobe možete iznenaditi i domaćim pekmezima, likerima ili sokovima, teglicom slanog sira u ulju sa biranim začinima, slanim krekerima sa sjemenkama i sl.

UŠEĆERENI BADEMI

usecereni bademi recept sa slikama


Ušećereni bademi poznati i kao Bruštulani mjenduli tradicionalna su poslastica dalmatinskih krajeva. Najšeće se pripremaju za božićne i uskršnje blagdane, a mogu posužiti i kao zgodan jestivi poklon. Priprema ušećerenih badema poprilično je jednostavna i zahtjeva tek nekoliko sastojaka. Ovdje pogledajte recept sa slikama kako pripremiti ove ukusne, slatke grickalice!

ARANCINI – UŠEĆERENE KORICE NARANČE

usecerena korica narance


Ušećerena korica naranče prava je delikatesa! Unatoč tome koricu naranče često završava u kanti za smeće jer neznamo što bi s njome! Ovog Božiča koricu naranče iskoristite za izradu slatkog, jestivog poklona! Osim korice naranče možete koristiti i koricu limuna ili mandarinaOvdje pogledajte jednostavan recept za pripremu arancina! Ukoliko ne koristite eko (nešpricane) naranče, koru prije upotrebe svakako dobro operite i očistite od svih nečistoća!

MED S LJEŠNJACIMA

med s ljesnjacima


Med kao i orašasti plodovi, osim što su ukusni bogati su mnogim vitaminima i hranjvim tvarima! Simpatičan, ukusan i jednostavan poklon možete napraviti tako da pripremite blagotvornu mješavinu meda i orašastih plodova koje možete dodatno začiniti sa svježim đumbirom ili s malo mljevenog cimeta! Ovdje pogledajte kao se jednostavno priprema sladak i ljekovit aromtizirani med!

ČOKOLADNE SMOKVE S ORASIMA

cokoladne smokve


Suhe smokve delikatesa su same po sebi, a suhe smokve prelivene kvalitetnom čokoladom mogu biti prava gurmanska poslastica! Osušene smokve bogate vitamina i mineralima te odličan izvor antioksidanata. Ovaj slatki poklon priprema se vrlo lako, a recept možete pogledati ovdje.

ČOKOLADNI RUDOLF KEKSIĆI

rudolf bozicni keksi


Suhi i ukusni keksi uvijek su dobar poklon! Iznenadite ovog Božića svoje najdraže i pripremite im ukusne čokoladne kekse zanimljvog izgleda! Detaljan recept sa slikama za pripremu Rudolf božićnih keksića možete pronaći ovdje!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!