4 jednostavne metode za uklanjanje pesticida s voća

SAČUVAJ!
LIKE!
4 jednostavne metode za uklanjanje pesticida s voća

U pripremi slastica često se koristi korica agruma koja je onečišćena pesticidima! Pogledajte kako jednostavno možete ukloniti većinu štetnih tvari s voća!

Kako bi vaše voće, osobito naranče, limuni i ostali agrumi čija se kora često koristi u pripremi kolača bila što čišća, važno ih je dobro oprati. Obična voda nažalost ne može ukloniti pesticide i vosak kojima se voće tretira, ali zato postoje neki trikovi kojima vrlo jednostavno možete ukloniti većinu štetnih tvari s voća.

Najbolje riješenje je da kupujete eko (bio) voće, ali ukoliko niste u mogućnosti isprobajte jednu od navedenih metoda za temeljito čiščenje voća, ali i povrća.

Voće najprije operite dobro pod mlazom tople vode, a zatim isprobajte jednu od metoda uklanjanja pesticida, voska i ostalih nečistoća.

1. Namakanje voća u soda bikarboni

Oprane agrume stavite u veću zdjelu napunjenu vodom, dodajte malo soda bikarbone i ostavite ih tako namočene 2-3 sata. Zatim voće ponovo dobro isperite pod mlazom tople vode.

2. Namakanje voća u kipućoj vodi

Oprane agrume nakratko stavite u kipuću vodu, a zatim ponovo dobro isperite pod mlazom tople vode.

3. Namakanje voća u slanoj vodi

Oprano voće ostavite pola sata u slanoj vodi, a zatim dobro isperite. Na količinu od pola litre vode dodajte 2 žlice morske soli.

4. Namakanje voća u mješavini vode i octa

Kao i u slanoj vodi, oprano voće ostavite neka odstoji pola sata u mješavini vode i octa. Omjer neka bude 3:1 u korist vode.

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!