NAR: Simbol zdravlja i plodnosti

SAČUVAJ!
LIKE!
NAR: Simbol zdravlja i plodnosti
Šipak, mogranj ili nar jedna je od najdrazvijih voćki na svijetu, a ujedno i jedna od najstarijih! Pretpostavlja se da se šipak uzgajao tisućama godinama pr.K.!

Šipak, mogranj, nar, granat, granat-jabuka, uličar – sve su to nazivi za supervoćku koja ima mnogo blagotvornih utjecaja na ljudsko zdravlje. Šipak ima vrlo velike količine vitamina C, a bogat je i antioksidansima te vrlo povoljno utječe na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav. Osim toga, učinkovito pomaže i oboljelima od astme, s obzirom na to da visoka razina vitamina C ima snažno protuupalno djelovanje.

Radi bolje apsorpcije vitamina i ostalih korisnih tvari koje šipak sadrži preporuča se sirova kombinacija ploda. Ipak, od šipka se mogu pripremati likeri, vino, sokovi i čajevi, ali i slastice poput ovog ukusnog deserta u čaši!

sipak nar zanimljivosti ljekovita svojstva recepti


Od nara možete pripremiti i svježi sok tako da ga prerežete po pola i jednostavno iscjedite na cjediljki za agrumne. Sitne djelove koštica i opne možete ukloniti tako da sok procijedite kroz cjedilo.

Nar na sobnoj temperaturi možete čuvati i do mjesec dana, a u hladnjaku dva mjeseca. Očišćena zrnca nara možete spremiti u zamrzivač i čuvati do godine dana!

 

Fotografije: wallpaperscraft.com

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!