Korištenje i čuvanje orašastih plodova

SAČUVAJ!
LIKE!
Korištenje i čuvanje orašastih plodova
Očišćene orašaste plodove možete čuvati do godinu dana, a najbolje ih je spremiti u neku tamnu, staklenu posudu pa čuvati na hladnome mjestu ili zamrznuti!

Vjerojatno ste već ranije čuli ili negdje pročitali da je orašaste plodove prije korištenja u pripremi kolača potrebno prepržiti. Ukoliko taj dio preskačete gubite onu pravu aromu koju orašasti plodovi skrivaju u sebi. Tajna intezinvog okusa lješnjaka, badema ili nekog drugog orašastog ploda krije su upravo u prženju koje produbljuje njihove arome.

Orašasti plodovi uz lješnjake i bademe koji se najčešće prže i koriste u kolačima su orasi, pistacije, kikiriki i pinjoli.

Orašaste plodove možete pržiti u tavici ili pećnici što je i bolji način. Ravnomjerno ih rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na temperaturu od 200 °C. Pecite ih 10-12 minuta, a tokom pečenja ih barem jednom malo rastresite. Kada se kuhinjom počne širiti ugodan miris orašastih plodova, a oni poprime zlatno-smeđu boju znači da je prženje završeno. Prilikom prženja orašastih plodova važno je svako toliko provjeriti u kojoj su fazi jer u vrlo kratkom vremenu mogu pregorjeti i izgubiti svoje dragocjene arome.

Ukoliko se odlučite za prženje orašastih plodova u tavici morati će te ih često miješati i okretati kako bi se ravnomjerno prepržili. Kada se orašati plodovi ohlade postupajte s njima kako je dalje navedeno u receptu kojeg koristite. Ukoliko vam trebaju lješnjaci bez ljuske spremite ih dok su još vrući u kuhinjsku krpu i dobro protrljajte. Na taj način odstraniti će te neželjenu ljusku.

Ukoliko su vam potrebni bijeli bademi bez ljuske kratko ih blanširajte, a zatim im odstranite kožicu.Nakon toga možete ih ostaviti da se osuše na zraku ili pržiti jednako kao i sve orašaste plodove.

Očišćene orašaste polodove možete čuvati i do godinu dana, a najbolje ih je spremiti u neku tamnu, staklenu posudu pa čuvati na hladnome mjestu ili zamrznuti. Rok trajanja zamrznutih orašastih plodova je otprilike dvije godine.

Korištenje i čuvanje orašastih plodova

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!