Kako izbijeliti jaja?

SAČUVAJ!
LIKE!
Kako izbijeliti jaja?

Boje za jaja bolje se primaju na svjetlijoj ljusci! Provjerite jednostavnu metodu kojom ćete za tren dobiti svijetla jaja s bijelom ljuskom!

Po neki put pisanice ne ispadnu onako lijepe kako smo zamislili, osobito ako jaja bojamo prirodnim bojama! U tom slučaju najbolje je jaja prethodno izbijeliti!

Jaja koja želite izbijeliti kuhajte u slanoj vodi pomiješanoj s octom (omjer 1:1). Tokom kuhanja voda će se jako pjeniti, a vidjet ćete i kako ljuska postaje sve svjetlija.

Kuhana jaja stavite u hladnu vodu i lagano istrljajte grubom stranom spužvice za pranje posuđa. I to je to! Dalje jaja ukrašavajte kako želite – prirodnim ili kupovnim bojama za jaja, decuopage tehnikom, jestivim flomasterima za pisanice…

Ukoliko jaja planirate obojati prirodnim ili kupovnim bojama stavite ih u vruću otopinu boje i ostavite neka odstoji dok ne dobijete željenu nijansu pisanica. Za lijepi sjaj pisanica obojana jaja premažite komadićem slanine ili s malo vate koju ste namočili u suncokretovo ulje.

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!