Mac and cheese s Butternut tikvom

SAČUVAJ!
LIKE!
mac and cheese recept njoki sa sirom
Butternut tikvu često koristim za rižoto i juhu, a nedavno sam otkrila da je odlična u kombinaciji s njokima i sirom! Mac an cheese koji to nije, jer nisu makaroni u pitanju, ali zato su tu Cheddar, pire do bundeve i muškatni oraščić! Tri sastojka zbog kojih ovo sasvim obično jelo ima poseban okus, okus jeseni.

mac and cheese recept njoki sa sirom 1
Sastojci za 4-5 porcija.
1 kg g njoka
250 g pirea od Butternut tikve
35 g maslaca
50 g oštrog brašna
500 ml mlijeka
300 g Chedar sira
1 ravna žličica soli
prstohvat papra
1/3 žličice muškatnog oraščića

mac and cheese recept njoki sa sirom 2
Priprema

Butternut tikvu ogulite, izrežite na kockice, skuhajte u slanoj vodi, ocijedite pa izmiksajte štapnim mikserom. Butternut tikvu možete i ispeći, ali ja sam se odlučila za kuhanje jer je priprema na taj način puno brža i jednostavnija.

Ako imate dovoljno vremena, ispecite butternut tikvu prije miksanja jer ćete tako dobiti još bogatiji okus umaka. Butternut tikva ima specifičan orašasti, slatki okus koji najviše dolazi do izražaja kada se tikva peče u pećnici. Ako se odlučite za pečenje, tikvu pažljivo prepolovite po dužini i očistite od sjemenski, premažite maslinovim uljem i začinite. Lim za pečenje prekrijte masnim papirom, polovice tikvi stavite prerezanom stranom prema dolje i pecite 30-40 minuta. Mlakim tikvama odstranite kožu, a meso tikve izmiksajte štapnim mikserom.

mac and cheese recept njoki sa sirom 3
U tavu otopite maslac pa dodajte oštro brašno. Smjesu miješajte uz postupno dodavanje mlijeka, kao kod pripreme Béchamel umaka. Kada smjesa postane glatka i bez grudica, dodajte ostatak mlijeka i Cheddar sir. Umak kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi, a umak ne zgusne. Na kraju dodajte pripremljeni pire od butternut tikve i začine - sol, papar i muškatni oraščić.

Dok pripremate umak skuhajte i njoke, ocijedite ih i odmah pomiješajte s vrućim umakom. Mac and cheese njoke poslužite tople. Dobar tek! :)

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!