Napravite sami svoju aromu vanilije!

SAČUVAJ!
LIKE!
Napravite sami svoju aromu vanilije!
Ima li boljeg začina za mirisne kolače od vanilije? Možda ima, ali vanilija je svakako jedna od najkorištenijih aroma u pripremi slastica!

Naučite kako napraviti domaći šećer i aromu vanilije! Imajte uvijek pri ruci kvalitene sastojke za pripremu najboljih slastica.

Za pripremu bilo kakve arome vanilije neophodne su vam mahune vanilije. Mahune vanilije možete pronaći u većim trgovačkim centrima, a povoljnije možete naravno naručiti i preko ebay-a.

U nastavku pogledajte kako od mahuna vanilije možete pripremite mirisne začine za torte i kolače – vanilin šećer i aromu vanilije.

DOMAĆI VANILIN ŠEĆER

  • 1 kg kristal šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 veća staklenka

Kristal šećer stavite u veću zdjelu pa razrežite mahunu vanilije. Nožićem sastružite sjemenke i stavite ih u šećer. Rukama dobro protrljajte sjemenke vanilije sa šećerom pa zajedno s mahunom vanilije spremite sve u staklenku i dobro zatvorite.

Staklenku spremite na suho i tamno mjesto i ostavite ju neka odstoji 10 dana, tako da šećer dobro upije aromu vanilije. Nakon toga domaći vanilin šećer možete koristiti za pripremu slastica jednako kao i kupovni.

U mnogim slasticama često se koristi i aroma vanilije koja nije nimalo jeftina, a brzo se potroši. Napravite domaću aromu vanilije koja će biti jeftinija i koja će imati puno bolju aromu od kupovne.

domaca aroma vanilije kako napraviti

DOMAĆA AROMA VANILIJE

  • 500 ml votke
  • 5 mahuna vanilije
  • 1 staklena boca

Mahune vanilije razrežite po duljini, ali ne do kraja. Stavite ih u bocu i prelijte votkom. Umjesto votke možete koristiti i neko drugo žestoko alkoholno piće poput ruma ili  whiskeya. U ovom videu možete vidjeti koju vrstu mahune vanilije te koju vrstu alkohola je najbolje kombinirati!

Bocu u kojoj pripremate aromu vanilije ostavite na tamnom i suhom mjestu slijedećih šest tjedana, ali ju dva puta tjedno dobro protresite. Aroma vanilije spremna je za upotrebu kada je postane intenzivno smeđe boje i snažna mirisa vanilije.

Fotografije: pixabay.com/youtubescreenshot.com

Napravite sami svoju aromu vanilije!

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!