Čokolada u pripremi slastica

SAČUVAJ!
LIKE!
Čokolada u pripremi slastica

Ukoliko imate problema s topljenjem čokolade svakako pročitajte nekoliko savjeta za pravilno topljenje i postupanje s čokoladom u izradi slastica!

Čokolada ponekad donosi probleme u pripremi i dekoraciji kolača, a to zasigurno znaju svi oni koji često pripremaju slastice. Kako vam ovaj slatki grijeh više nebi kvario raspoloženje u kuhinji, Slatki svijet donosi vam nekoliko savjeta kako pravilno postupati s čokoladom prilikom pripreme slastica!

 

Topljenje čokolade

 
Prilikom topljenja izuzetno je važno da čokoladu topite na pravilnoj temperaturi, a isto tako bitno je uzeti u obzir o kojoj vrsti čokolade se radi. Čokolada za kuhanje kao i sve čokolade s velikim udjelom kakaa u sebi počinju se topiti na otprilike 35ºC i ne podnose temperature veće od 50ºC. S mliječnom i bijelom čokoladom treba postupati opreznije i nesmije ih se izlagati toplini većoj od 45ºC.

Ako se čokolada pregrije ona će se zgrušati i neće biti iskoristiva!

Najbolji i najsigurniji način jest topljenje čokolade na pari. Nad lonac s vrelom vodom stavite vatrostalnu posudu, natrgajte čokoladu na jednake komade pa miješajte čokoladu kuhačom ili silikonskom lopaticom kako bi se ravnomjerno otopila.

Ono na što svakako morate paziti je da zdjela u kojoj je čokolada ne dodiruje vodu i da voda ni na koji način ne dospije u čokoladu. To znači da ne smijete poklapati zdjelu u kojoj topite čokoladu jer će se zbog kondenzacije na poklopcu stvoriti kapljice vode i upasti unutra što će uništiti čokoladu. Ako vam se ipak dogodi da voda dođe u čokoladu, možete sve pokušati spasiti s malo biljnog ulja, ali ne očekujete savršen rezultat na slasticama.

Čokolada se može otopiti i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici. Topite li čokoladu u mikrovalnoj pećnici, uvijek krenite s nižom temperaturom i kraćim vremenskim intervalima da ne bi zagorjela. Čokoladu natrgajte na komadiće jednake veličine i stavite u staklenu zdjelicu da dobro vidite što se s njom događa. Osim toga, staklena posuda će jednako provoditi toplinu, što je važno za topljenje.

Čokoladu možete otopiti i u pećnici. Pećnicu zagrijte, ugasite ju i stavite u nju posudu s razlomljenom čokoladom. Pričekajte nekoliko minuta i vaša čokolada bit će otopljena.

Naslovna fotografija: feelgrafix.com/wallpaper

 

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!