Prva pomoć kod opeklina u kuhinji!

SAČUVAJ!
LIKE!
Prva pomoć kod opeklina u kuhinji!

Znate li da su opekline se jedne od najčešćih kućnih nezgoda? Pogledajte kako ćete si pomoći i olakšati bol kod manjih opeklina u kuhinji!

Samo mali trenutak nepažnje potreban je da se opečete, a svi znamo koliko bolno to zna biti. Bilo da ste opekline zadobili od vruće vode, pare ili direktnim dodirom s nekim vrućim predmetom ovo je odlično riješenje za prvu pomoć – bjelanjak!

Opečeni dio kože najprije stavite pod mlaz hladne vode kako bi snizili temperaturu ozlijeđenog dijela kože, a zatim premažite bjelanjkom. Bjelanjak će se na koži osušiti i stvoriti neku vrstu opne. Kada se bjelanjak osuši nemojte ga isprati već ponovo premažite opećeni dio kože. Nastavite i dalje premazivati ozlijeđeni dio kože bjelanjkom, dok ne osjetite olakšanje

Ovu metodu samopomoći koristite jedino u slučaju lakših opeklina 1. stupnja. Opekline 1. stupnja uzrokuju bol i crvenilo, ali su bez mjehurića.

Za ostale metode prve pomoći kod opeklina pročitajte koristan članak na portalu Centar zdravlja.

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!