Mala tajna koja će svako prhko tijesto učiniti doista prhkim!

SAČUVAJ!
LIKE!
Mala tajna koja ce svako prhko tijesto učiniti doista prhkim!

Ovo je klasičan recept za prhko tijesto s dodatkom jednog tajnog sastojka koji će svaku vašu pitu učiniti neodoljivo ukusnom!

U jednoj od prethodnih sezona popularne kulinarske emisije 3,2,1 – Kuhaj, članica žirija Željka Klemenčić s natjecateljima i gledateljima podjelila je fanstastičan trik koji će svako prhko tijesto pretvoriti u savršeno mekanu podlogu, bilo za slane ili slatke nadjeve.

Trik je u o tome da se količina vode koja se dodaje u tijesto zamijeni alkoholom, odnosno votkom! Kako i sama Željka kaže, radi se zaista interesantnom triku koji pomaže da se gluten u tijestu ne formira, što u konačnici rezultira ekstra laganim tijestom.

U nastavku pogledajte Željkin recept za prhko tijesto prema kojem su natjecatelji pripremali jelo. Količina tijesta dovoljna je za tart, odnosno pitu bez gornjeg dijela tijesta pa ako vam treba više tijesta svakako udvostručite količinu svih sastojaka!

RECEPT ZA NAJBOLJE PRHKO TIJESTO

  • 180 g oštrog brašna
  • 90 g maslaca
  • malo vode
  • malo votke

Ovo je klasičan recept za prhko tijesto u kojega čine oštro brašno te količina maslaca koja dogovara polovici ukupne količine brašna. Uz to potrebno je dodati i malo hladne vode koja će sve to spojiti, odnosno tijestu dati kompaknost. U ovom slučaju polovica količine vode zamijenjena je votkom koja ne utječe na okus tijesta, ali ne dopušta brašnu da se formira u vlakna čime tijesto dobiva na prhkosti.

Idući put kada ćete pripremati prhko tijesto koje vam inače zadaje muke i probleme, svakako se sjetite ovoga trika!

Naslovna fotografija: pixabay.com

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!