Tematski dječji rođendani za djevojčice i dječake

SAČUVAJ!
LIKE!
Tematski dječji rođendani za djevojčice i dječake
Tematski dječji rođendani sve su popularniji oblik rođendanskih zabava jer su zanimljivi, a djeca se aktivno druže i igraju!

Slatki svijet donosi vam nekoliko ideja i prijedloga kako organizirati zabavnu tematsku proslavu dječjeg rođendana. Prije nego što krenete u organizaciju svakako pripremite pozivnice u skladu s odabranom temom rođendanske zabave.

Nadalje, unaprijed pripremite zahvalnice kao uspomenu na rođendansku zabavu! Na pola A4 papira isprintajte motiv koji odgovara temi rođendanske zabave i napišite kratku zahvalu. Neka tijekom rođendanske proslave netko od ukućana fotografira djecu te ispiše i zalijepi ispisane slike na zahvalnice koje će svi uzvanici dobiti na odlasku.

Pribor za jelo i piće oslikan likovima iz omiljenog crtića ili serije za vrlo je jednostavna i efektna dekoracija, a može se nabaviti u svim većim trgovinama ili internet dućanima specijaliziranim za party dekoraciju.

Budite kreativni i maštoviti, a u nastavku pročitajte još nekoliko prijedloga kako tematski rođendan možete učiniti još zanimljivijim!

TEMATSKI ROĐENDANI ZA DJEVOJČICE

Sve današnje djevojčice znaju o čemu je riječ kada im spomenete Frozen, Princezu Sofiu ili Violettu. Zato će nam ti likovi poslužiti kao primjer tematskih rođendana za djevojčice. Učinite dječji rođendan nezaboravnim i pomozite svojoj djevojčici da bude svoj omiljeni lik barem na jedan dan!

FROZEN

 • Izradite preklopne rođendanske pozivnice od plavog kolaž papira i obljepite ih pahuljicama ili likovima iz Frozen crtića.
 • Prostor gdje će se održavati rođendanska zabava dekorirajte plavim i bijelim balonima te vatom koje će predstavljati snijeg. Izradite i pahuljice od papira i objesite ih na konac.
 • Slavljenici obucite plavu haljinicu, ispletite joj pletenicu i obavezno nabavite krunu u nekom dućanu s dječjom opremom.
 • Kao slatki zalogaj možete pripremiti bijele marshmallow bombone na štapiću umočene u bijelu čokoladu, a zatim u plavo obojani šećer.

kako organizirati tematski djecji rodendan za djevojcice djecake decke

PRINCEZA SOFIJA

 • Na pozivnice isprintajte krunu ili lik princeze Sofije, a na poleđinu ispišite tekst kojim pozivate prijatelje vašeg djeteta na rođendan.
 • Od ljubičastog ili ružičastog kolaž papira izradite lepeze, a na njih zalijepite isprintante krune. Prostor ukrasite ljubičastim zavjesama na koje možete pričvrstiti mašne i cvjetiće.
 • Slavljenici obucite ljubičastu haljinu i stavite joj krunu. Ostalim slavljenicama također možete pripremiti paketić s krunom i štapićem koje kasnije mogu ponijeti kući kao uspomenu na odličnu zabavu!

kako organizirati tematski djecji rodendan za djevojcice djecake decke

VIOLETTA

 • Isprintajte pozivnice u obliku mikrofona ili jednostavnije, s likovima iz Violetta serije.
 • Prostor rođendanske zabave dekorirajte ljubičastim balonima. Isprintajte glazbene instrumente i mikrofone kojima ćete ukrasiti ostatak prostora. Od stare role kuhinjskog ručnika te malo folije, ukrasnog papira i stiropora možete izraditi mikrofone kao na slici dolje i podijeliti ih svim uzvanicima!
 • Slavljenici obucite haljinu s puno volana.

kako organizirati tematski djecji rodendan za djevojcice djecake decke

 

Igre i aktivnosti

IGRA POGAĐANJA

Postavite djecu u krug. U sredinu stavite ploču za crtanje ili veliki papir. Jedna osoba crta stvari koje ju asociraju na pojedine likove iz crtića ili serije. Tko prvi pogodi o kojem se liku radi crta slijedeći i tako redom.

BUDIMO KREATIVNI

Pripremite kolaž papir, šablone krune, drvene bojice i šljokice. Dajte svojim malim princezama i prinčevima da izrade krunu po svojoj želji.

TEMATSKI ROĐENDANI ZA DJEČAKE

San svakog dječaka je da bude junak barem na jedan dan. To mu možete omogućiti tematskim rođendanom ovih crtanih junaka.

BOB GRADITELJ

 • Isprintajte pozivnice u obliku kacige, cigle ili alata.
 • Prostor rođendanske zabave dekorirajte žutim balonima i raznim alatom.
 • Slavljeniku obucite stare podrapane traperice i stavite mu kacigu koju mu možete ili sami izraditi ili kupiti za rođendan.
 • Grickalice i ostale sitne zalogaje prigodno poslužite u prikolicama kamiona!

kako organizirati tematski djecji rodendan za djevojcice djecake decke

SPIDERMAN

 • Isprintajte pozivnice u obliku pauka ili s likom Spidermana.
 • Tematska boja zabave neka bude crvena i plava, a prostor ukrasite paukovom mrežom i viskoim zgradama. Paukovu mrežu možete napraviti od kolaž papira, a zgrade od većih kartonskih kutija na koje zalijepite kolaž papir.
 • Od plišane vune i lizaljki možete napraviti cook jestive paukove kao na fotografiji dolje.
 • Slavljeniku po mogućnosti obucite kostim Spidermana.

kako organizirati tematski djecji rodendan za djevojcice djecake decke

PETAR PAN

 • Isprintajte pozivnice u obliku Petra Pana.
 • Tematska boja zabave neka bude zelena. U pozadinu slavljeničkog stola stavite veliku krošnju koju ćete napraviti tako da na dva velika A1 papira zalijepite mnogo iz kolaž papira izrezanih zelenih listova. Ostatak prostora također možete ukrasiti listovima raznih boja koje objesite o konac.
 • Slavljeniku obucite tajice, dugu zelenu tuniku i šeširić koji možete napraviti od zelenog kolaž papira. Na slici dolje možet evidjeti kako od stare, zelene majice jednostavno možete napraviti prigodnu majicu za Petra Pana.

kako-organizirati-tematski-rodjendan-za-djevojcice-djecake-decke-petar-pan-kostim

Igre i aktivnosti

PAUKOVA MREŽA

Postavite gumi-gumi kao mrežu i tko prvi prođe kroz mrežu bez da ju dodiruje je pobjednik.

PRONAĐI BLAGO

Sakrijete blago, to može biti primjerice neka igračka ili čokolada. Dajte znak svojim mališanima kad kreću u potragu. Tko pronađe blago je pobjednik.

Osim navedenih prijedloga, rođendansku zabavu za dječake možete pripremiti na temu kauboja, gusara ili popularnih crtića Batman, Cars ili Star Wars! Djevojčicama će se sigurno svidjeti tematska zabava u stilu Minnie Mouse, Hello Kitty, Doktorice Pliško ili Monsters High.

Ako pak tražite neku univerzalnu temu, koja je prikladna i za djevojčice i dječake, to može biti primjerice Džungla, Minioni ili Plaža koja je osobito pogodna za ljetne mjesece, kada rođendnska proslava može biti i na otvorenom. Za predložene prepuštamo vam da sami budete kreativni i date svojoj mašti slobodu. Pripremom tematskog rođendana razveselit ćete svoje dijete, ali vjerujemo da će tematski rođendan probuditi i dijete u vama!

Fotografije: pexels.com, Pinterest

Tematski dječji rođendani za djevojčice i dječake

SLATKI SVIJET WEBSHOP

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

NAŠA PREPORUKA

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Copyright 2019 | Sva prava pridržana | izrada web stranica Pintardesign.hr
Sponsored by posluh logo white footer
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!