Prstohvat soli: Koja je uloga soli u slasticama?

SAČUVAJ!
LIKE!
Prstohvat soli: Koja je uloga soli u slasticama?

Dodavanje male količine soli sastavni je dio skoro pa svakog recepta za kolače od dizanog i biskvitnog tijesta, kekse, palačinke... Saznajte i zašto!

Sol je začin koji se u cijelom svijetu upotrebljava više od bilo kojeg drugog začina. Kako u slanima receptima, tako je i u receptima za slastice sol vrlo bitan sastojak! Sol pojačava i definira okus kolača te pridnosni ukupnom okusu deserta!

Skoro pa svaki recept u kojemu se nešto peče zahtjeva barem prstohvat soli. Iako vam se to možda čini nebitno, nikako ga ne zaboravite dodati kako bi vaš kolač postigao savršenu punoću okusa! Iako se količina soli u receptima najčešće navodi kao prstohvat, pazite da ne pretjerate s dodavanjem soli! Malo soli istaknut će okus kolača, ali previše soli uništit će vaš desert!

Snijeg od bjelanjaka osnova je mnogih deserata pa je važno da ga dobro pripremimo. Kako bi snijeg bio dovoljno čvrst, prije nego što bjelanjke počnete miksati svakako im dodajte prstovat soli. Više savjeta o pravilnoj pripremi snijega od bjelanjaka možete pročitati ovdje!

Sol se osobito dobro slaže s čokoladom, odnosno naglašava njen okus pa ju osim u čokoladne biskvite nikako ne zaboravite dodati i kreme od čokolade.

I za kraj, donosimo vam jedan trik kojeg još nismo isprobali, ali bi mogao djelovati! Voću koje koristite za kolač umjesto šećera dodajte malo soli! Očišćeno voće jednostavno uronite u posudu sa slanom vodom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Sol će pojačati slatkoću voća, a vi ćete imati zdraviji desert s manje šećera!

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!