Priprema slastica s gustinom

SAČUVAJ!
LIKE!
gustin sto je kako se kuha

Iako nam je njegova namjena i način upotrebe gotovo svima dobro poznata, uvijek je dobro podsjetiti se što je i kako se gustin koristi jer uvijek ima onih koji tek ulaze u svijet kuhanja!


Dakle, gustin je fini, jestivi škrob koji se dobiva od kukuruza. S obzirom na to da je kukuruz namirnica koja ne sadrži gluten, gustin slobodno mogu konzumirati i osobe koje boluju od intolerancije na gluten.

Gustin, odnosno škrobno brašno nezaobilazan je sastojak finih kolača i krema, ali raznih juha, variva i slanih umaka!

U slastičarstvu, gustin se najčešće koristi za pripremu finih krema. Gustin se prilikom kuhanja kao i puding uvijek razmuti s malo tekućine pa tek onda doda u ostatak tekućine koja se zagrije do vrenja. Ovisno o gustoći i namjeni kreme koju želite dobiti potrebno je dodati više ili manje gustina na jednaku količinu mlijeka. Doziranje gustina navedeno na svakom pakiranju tako da se i početnici u kuhinji lako mogu snaći.

Primjerice za čvršće kreme kojima će te nadijevati torte dobro je staviti i do 60-80 g gustina na 500 ml mlijeka, a za neke lagane deserte u čaši dovoljno je i 30 g gustina na 500 ml mlijeka. Osim u mlijeku gustin možete kuhati u voćnom soku ili ga dodati voćnom pireu (izmiksanom voću) u i na taj način dobit će te finu, voćnu kremu za vaše slastice.

Gustin se može koristiti i u pripremi biskvita tako da njime zamijenite dio 1/3 brašna koja je navedena u receptu. Tako će te dobiti izrazito mekani, lagan i prozračan biskvit kojeg dalje možete nadijevati po želji!
Fotografija: pexels.com

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!