Royal Icing: Uskrsni keksi

SAČUVAJ!
LIKE!
Royal Icing: Uskrsni keksi
Uljepšajte svoj blagdanski tanjur s kolačićima! Pogledajte kako možete napraviti ukusne i dekorativne uskrsne kekse uz pomoć Royal icing smjese!

Za pripremu uskrsnih keksa trebat će vam nekoliko modlica s uskrsnim ili proljetnim motivima koje možete naći u većim dućanima ili kupiti u specijaliziranim trgovinama sa slastičarskim potrepštinama.

Prije svega ispecite neke jednostavne, bijele kekse koje volite ili pripremite ove jednostavne, prhke kekse od samo 3 sastojka!

  • 225 g margarina sobne temperature
  • 65 g šećera u prahu
  • 255 g glatkog brašna

Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom u prahu. Dodajte brašno pa rukama umijesite glatko tijesto. Radnu površinu posipajte sa šećerom u prahu pa razavljajte tijesto na 0,5 cm debljine i izrezujte keksiće.

Kekse pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C pazeći da ostanu svijetli. Kekse prije ukrašavanja ohladite na sobnoj temperaturi.

uskrsni keksi royal icing dekoracija


Za pripremu Royal icing smjese potrebno je:

  • 2 bjelanjka
  • 350 g šećera u prahu

Ovisno o veličini bjelanjaka trebat će vam možda još šećera kako bi dobili potrebnu gustoću smjese.

Bjelanjak kratko izmiksajte i čim se počne pretvarati u snijeg počnite malo po malo dodavati šećer u prahu. Miksajte smjesu sve dok ne postane dovoljno gusta, ali i razmaziva.

Smjesu rasporedite u nekoliko zdjelica i obojite prehrambenim bojama, a zatim ju rasporedite u slastičarske vrećice za jednokratnu upotrebu. U tu svrhu možete koristiti i vrećice za zamrzavanje. Vrh vrećice malo odrežite tako da dobijete tanki mlaz boje kako bi mogli precizno ukrasiti kekse.

uskrsni keksi royal icing dekoracija


Najprije obrubite oblik, a zatim ispunite unutrašnjost keksa. Ukoliko vam je smjesa pregusta dodajte kap vode tako da ju lakše možete razmazati preko keksa. Kako bi zagladili nepravilnosti na površini keksa, keks jednostavno brzim pokretima povlačite lijevo-desno po glatkoj površini i smjesa će se sama poravnati.

Kada ste ispunili keks temeljnom bojom ostavite ga sastrane da se boja malo osuši, a zatim iscrtajte ostale detalje – oči, nos, uši, mašnice…. Po želji kekse dodatno ukrasite kekse šarenim mrvicama ili jestivim cvjetićima od fondana.

Ostavite kekse na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se osuše. Kekse koristite kao dekoraciju ili ih čuvajte u limenoj kutiji do konzumacije.

Ovako ukrašene keksiće možete lijepo zapakirati u prozirnu foliju, ukrasiti lijepom vrpcom i nekoga iznenaditi malim znakom pažnje!

uskrsni keksi royal icing dekoracija

uskrsni keksi royal icing dekoracija

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!