Kako napraviti pire od bundeve?

SAČUVAJ!
LIKE!
Kako napraviti pire od bundeve?
Ako planirate isprobati neki recept za tortu ili kolač s bundevom, svakako provjerite naše savjete za pripremu domaćeg pirea od bundeve!

Kolači, torte, pite i smoothiji s raznim vrstama bundeva postaju sve popularniji jesenski deserti! Većina recepata zahtjeva određenu količinu pirea od bundeve, pa nemojte da vas priprema pirea u startu obeshrabri! Pire od bundeve priprema se zaista jednostavno i brzo.

U nastavku možete vidjeti detaljne upute kako pripremiti pire od bundeve i to na dva načina – pečenjem ili kuhanjem.

PRIPREMA PIREA PEČENJEM BUNDEVEkakon-napraviti-pire-od-bundeve-recept-sa-slikama-2Velikim, oštrim nožem zarežite vrh bundeve pa ju stavite na lim za pečenje i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 ºC. Kada bundeva počne tamniti izvadite ju iz pećnice i ostavite da se malo ohladi.

Prerežite bundevu na četiri dijela i odvojite meso od kore. Odstranite sve koštice, a meso bundeve izmiksajte u blenderu tako da dobijete fini pire.

Pire od bundeve koristite odmah ili spremite u staklenku, poklopite i čuvajte u hladnjaku 2-3 dana. Stajanjem pirea stvara se vodica koju prije upotrebe obavezno bacite kako vam nebi razvodnila kremu.

PRIPREMA PIREA KUHANJEM BUNDEVEkako napraviti pire od bundeve recept sa slikama

Bundevu ogulite i narežite na manje kockice. Bundevu ubacite u kupuću vodu i kuhajte 15-20 minuta, dok ne omekša.

Nakon što ju dobro ocijedite, bundevu izmiksajte u blenderu tako da dobijete fini pire. Pire koristie odmah ili spremite u staklenke pa čuvajte u hladnjaku do upotrebe!

Ukoliko imate veću količinu bundeva, možete ih spremiti u zamrzivač. Bundeve ogulite, očistite od koštica pa narežite na kockice. Spremite bundeve u vrećice za zamrzavanje pa u zamrzivač. Bundeve u zamrzivaču možete čuvati do godinu dana. Po potrebi ih odledite, skuhajte i napravite svježi pire.

Sada kada znate kako se priprema pire od bundeve, vrijeme je da otkrijete i neke recepte s ovim divnim, jesenskim plodovima!

Kako napraviti pire od bundeve?

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!