Curd od malina

SAČUVAJ!
LIKE!
lemon curd od malina recept
Curd od malina, kao i Lemon curd, lagana je i osvježavajuća voćna krema koja se koristi za nadijevanje kolača, pita, tartova te pripremu kremastih deserata u čaši ili pak kao namaz za kruh umjesto marmelade!

SASTOJCI
  • 500 g zaleđenih malina
  • 200 g šećera
  • sok od ½ limuna
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca
  • 20 g gustina

Za pripremu curda maline najprije odledite i protisnite kroz cijedilo tako da uklonite sve koštice. Za ovo će vam trebati cjedilo sa sitnim rupicama i malo strpljena. Od 500 g malina dobit će te otprilike 300 ml pirea od malina.

U zdjeli u kojoj ćete kuhari curd na pari stavite jaja i šećer i pjenasto ih izmiksajte zatim umiješajte pire od malina i limunov sok. Dodaje gustin pa sve još kratko izmiksajte. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodajte na kockice izrezan maslac i miješajte kremu dok se maslac u potpunosti ne otopi.

Curd od malina spremite u veću teglicu ili više manjih. Od navedene količine sastojaka dobit ćete cca 600 g kreme.

Kremu od malina možete koristiti za pripremu torti i kolača. Ovdje pogledajte recept za Čokoladnu tortu s kremom od malinama. Osim kremaste kolače, curd od malina odličan je dodatak palačinkama ili kao punjenje keksima.

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!