Uvjeti korištenja

Dobrodošli na web stranicu Slatki svijet torti i kolača (u daljnjem tekstu “Slatki svijet”).

Korištenjem stranice i preuzimanjem podataka s iste, prihvaćate uvjete korištenja i poslovanja (u daljnjem tekstu “Uvjete”).

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove odredbe i uvjete prije korištenja stranice Slatki svijet jer korištenjem ove stranice smatra se da ste upoznati i suglasni s navedenim Uvjetima. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne koristite stranicu, njene sadržaje i ne preuzimate podatke s nje. Slatki svijet zadržava pravo na izmjene izgleda i sadržaja web stranice, kao i Uvjeta korištenja. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo da nam se obratite putem Kontakt obrasca ili direktno na mail info@slatkisvijet.com.

SADRŽAJI STRANICE SLATKI SVIJET TORTI I KOLAČA

Na stranici Slatki svijet možete, u skladu s Uvjetima korištenja, koristiti različite sadržaje koje stvaramo mi, ali i Vi, korisnici.

Za objavljivanje vlastitog sadržaja, a i korištenje većine sadržaja stranice, potrebno je da postanete naš registrirani korisnik (Registracija).

Kod objavljivanja Vaših sadržaja na stranici Slatki svijet ograđujemo se o toga da isti predstavljaju naše preporuke, stavove, mišljenja, kao i da smo, bez izričitog navođenja suglasnosti i podrške, s njima suglasni.

Odričemo se odgovornosti za bilo kakvu štetu drugim korisnicima ili trećim osobama, partnerima uzrokovanu sadržajem drugih korisnika ili trećih osoba, partnera.

REKLAMNI SADRŽAJI NA STRANICI

Na stranici Slatki svijet pojavljivat će se i reklamni sadržaji (poruke, oglasi, banneri i sl.) koje na temelju ugovornog odnosa s nama objavljuju naši partneri i drugi oglašivači. Uložit ćemo najveće napore da među našim sadržajima, uključujući i privatne poruke, ne bude prisutno zakonom zabranjeno oglašavanje, kao ni govori mržnje i/ili vrijeđanja drugih osoba, kao i neetično oglašavanje.

Ako kao korisnik ulazite u ugovorne i druge odnose s oglašivačima na našim stranicama, te iste odnose dogovarate i uređujete neposredno s oglašivačima, Slatki svijet nije uključen u te odnose i ne preuzima odgovornosti iz njih.

Do najveće moguće mjere isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama u vezi sa zakonom zabranjenim oglašavanjem. Sve primjedbe i zahtjeve vezane uz sadržaje oglašavanja molimo dostavite izravno oglašivaču.

KORIŠTENJE SADRŽAJA SLATKOG SVIJETA

Svim osobama koje pristupaju web stranici Slatki svijet torti i kolača (registriranim i neregistriranim korisnicima) daje se neekskluzivno, neprenosivo i ograničeno pravo pristupa, prikaza i korištenja sadržaja ove stranice. Dopušta se pregled i učitavanje informacija, sadržaja na stranici samo za Vašu osobnu, nekomercijalnu uporabu.

Također, prihvaćanjem Uvjeta prihvaćate da nećete ometati ili pokušati ometati rad stranice na bilo koji način. Ne dopušta se:

• objavljivanje, slanje i/ili razmjena sadržaja kojih niste autor, odnosno nositelj autorskog prava i/ili drugih prava na tim sadržajima ili ako nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja
• objavljivanje, slanje i/ili razmjenu sadržaja koji čine povredu hrvatskih propisa, tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, sadržaj kojim se neovlašteno pružaju i otkrivaju zaštićeni i/ili osobni, privatni podaci, kao i sadržaj kojim se iskazuje govor mržnje i/ili vulgarnosti i/ili vrijeđa neka treća osoba/strana
• objavljivanje, slanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju ostali korisnici ove stranice i/ili treće osobe, uključujući i privatne poruke
• objavljivanje fotografija na kojima se nalazi watermark/logotip
• izričito ili prikriveno oglašavanje neke robne i/ili uslužne marke/brenda, osim svoje osobne internetske stranica ili bloga
• korištenje sadržaja sa slatkisvijet.com ili njegovog dijela u komercijalne svrhe, bez prethodnog pisanog dopuštenja
• korištenje sadržaja i funkcionalnosti stranice Slatki svijet na način koji može uzrokovati štetu nama, ostalim korisnicima, našim partnerima/oglašivačima ili trećim osobama
• ometanje ili onemogućavanje korištenja stranice drugim korisnicima, kao i objavljivanje, slanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja, lančana pisma, itd.

Korištenjem sadržaja pristajete da Slatki svijet nadzire i pazi da sadržaje koje šaljete, objavite ili razmjenjujete s drugima bude usklađen s (navedenim) Uvjetima korištenja koji se primjenjuju.

Naglašavamo kako, prije objave, ne obrađujemo svaki sadržaj korisnika, niti pregledavamo svaki sadržaj. Nadzor sadržaja od naše strane nije sustavan, stoga ne jamčimo da će sadržaji koji se pojave na stranici biti istiniti, odnosno, dopušteni u smislu ovih Uvjeta korištenja. U tom smislu, ako se informacije (sadržaj) koji pojedini korisnik objavi na našoj stranici, kose s Uvjetima koji se primjenjuju, zadržavamo pravo odbiti objavu ili ju naknadno izmijeniti ili ukloniti, bez prethodnog dopuštenja ili obavijesti.

Isto tako, u slučaju objave sadržaja kojima se narušava osnovni koncept stranice slatkisvijet.com, bez obzira na to je li on u skladu s Uvjetima korištenja ili ne, pridržavamo pravo da ih uklonimo bez objašnjenja, ovisno o našoj procjeni situacije. Ovakvim postupanjem nastojimo zaštititi sve korisnike koji dobronamjerno posjećuju stranice zbog recepata, slastica, kuhanja i druženja. Ako uočite sadržaje na našoj stranici koji su u suprotnosti s Uvjetima, molimo Vas nam javite putem Kontakt forme ili direktno na mail info@slatkisvijet.com.Sve povrede Uvjeta korištenja u konačnici mogu dovesti do privremene ili trajne deaktivacije korisničkog računa, kao i njegovog trajnog brisanja. Ne odgovaramo za bilo kakvu štetu, izravnu ili neizravnu, koja bi bila izazvana takvim postupkom bilo kojem korisniku ili trećoj osobi.

Ukoliko u bilo kojem trenutku želite promijeniti ili obrisati svoje sadržaje koji su dozvoljeni Uvjetima korištenja, a na koje više ne možete utjecati (komentari i postovi), samo nam na link Kontakt pošaljete upit s detaljnim objašnjenjem razloga za brisanje koje ćemo razmotriti te Vam poslati povratnu informaciju.

VRSTE REGISTRACIJA

Portal slatkisvijet.com, ovisno o vrsti sadržaja kojega korisnik planira objavljivati, omogućava tri vrste registracije:
• registracija kao food bloger,
• registracija kao slastičarnica i
• registracija kao čitatelj.

Food blogeri kreiraju profil koji je javno vidljiv na portalu te mogu objavljivati recepte i članke.

Slastičarnice kreiraju profil koji je javno vidljiv na portalu u svrhu uvrštavanja u adresar/bazu slastičarnica iz Hrvatske i drugih zemalja.

Čitatelj nema svoj javno vidljivi profil. Osim mogućnosti komentiranja, registracija na portalu čitatelju omogućava direktno slanje upita (narudžbe) slastičarnicama, spremanje recepata i ostalog sadržaja u omiljene te objavu foto i video materijala u Galeriji čitatelja.

REGISTRACIJA I KORISNIČKI RAČUN

Registracijom na portal slatkisvijet.com postajete član Slatkog svijeta. Članstvo Vam omogućava objavljivanje vlastitog sadržaja (kreiranje profila, objavljivanje recepata, članaka, komentara i sl.) na stranici te primanje posebnih obavijesti u obliku Newslettera za članove Slatkog svijeta.

Registracijski postupak provodi se putem odgovarajućeg registracijskog formulara u kojem Vas molimo da dostavite potpune i točne tražene informacije. Nakon toga, na e¬mail će Vam stići potvrda o uspješnosti registracije s linkom koji će Vam otvoriti i dati Vaše lozinku i korisničko ime koju kasnije na svom profilu možete izmijeniti.
Sve podatke o svom korisničkom računu, dužni ste čuvati kao povjerljive podatke. U potpunosti ste odgovorni za održavanje povjerljivosti Vaše lozinke i korisničnog računa, kao i za sve aktivnosti koje se odvijaju pod Vašim korisničkim imenom. Slatki svijet nije odgovoran ni za koje štete koje mogu nastati kao rezultat korištenja Vaše lozinke ili računa od strane nekog drugog.

Ako uočite neautorizirano korištenje Vašeg korisničkog računa, molimo da nas o tome odmah obavijestite putem Kontakt forme ili direktno na mail info@slakisvijet.com. Ako želite izbrisati korisnički profil, potrebno je poslati zahtjev na naš Kontakt, na temelju čega ćemo Vam poslati povratnu informaciju. Nakon brisanja korisničkog profila, svi Vaši objavljeni sadržaji na stranici slatkisvijet.com preimenovat će se s Vašeg korisničkog imena, odnosno biti objavljeno u naše korisničko ime „Slatki svijet“.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Slatki svijet ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda, preuzimanja online knjige/kuharice, pretplate na newsletter ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.


ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci koje dostavljate na ovu Stranicu zaštićeni su nadležnim zakonima. Vaši osobni podaci bit će spremljeni u našoj bazi podataka kako bismo s Vama mogli komunicirati o uslugama, receptima i/ili posebnim ponudama. Također, omogućuju nam provođenje istraživanja tržišta i statističkih istraživanja u cilju razvijanja bolje usluge, unaprjeđenja same stranice i boljeg upoznavanja naših korisnika. Osim u prethodno navedenom slučaju, Vaši osobni podaci neće biti dostupni niti jednoj trećoj strani bez Vašeg pristanka.


KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Slatki svijet koristit će Vaše osobne podatke s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Slatki svijet savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.


NEWSLETTER I PRETPLATA

Ako ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ako želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru.

Pretplatu na Newsletter možete otkazati klikom na ‘unsubscribe’ link, koji vas automatski miče iz svih baza, te nas informira da moramo trajno eliminirati vaše osobne podatke iz naše baze podataka. Isto tako nam možete poslati mail na info@slatkisvijet.com gdje možete povući svoju privolu te zatražiti da prestanemo koristiti vaše osobne podatke u budućem poslovanju.

U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.
Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali Vašu privolu za primanje Newslettera.

POLITIKA KOLAČIĆA

Internet stranica Slatki svijet koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Slatkog svijeta.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.


VAŠ SADRŽAJ NA PORTALU SLATKISVIJET.COM

Potvrđujete da se informacije i sadržaj koje Vi ili netko drugi u Vaše ime dostavi neće smatrati povjerljivim niti će se smatrati zaštićenim vlasničkim podacima. Dostavljajući ih u potpunosti ustupate Slatkom svijetu sva prava nad takvim informacijama ili sadržajem i Slatki svijet smije slobodno i bez ograničenja koristiti, umnožavati, prikazivati, prenositi, mijenjati i ustupiti te informacije i sadržaje, bez obveze naknade prema Vama. Uz to, jamčite da na stranici Slatki svijet nećete dostavljati informacije ili sadržaje koji su klevetnički, štetni, prijeteći, uznemirujući, uvredljivi ili na drugi način nezakoniti prema važećim zakonima ili koji sadrže zaštićeni vlasnički materijal drugih.

Slatki svijet zadržava pravo da sa stranice slatkisvijet.com ukloni sadržaj koji ste objavili, prema vlastitoj procjeni, ako se objavljeni sadržaj ne uklapa s idejom i vizijom portala.
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Copyright 2023 | Sva prava pridržana | izrada web stranica Pintardesign.hr
Sponsored by posluh logo white footer
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!