Buhtle s čokoladnim namazom

SAČUVAJ!
LIKE!
buhtle s cokoladom recept jednostavan
Težina recepta:
Mirisna i topla peciva od dizanog tijesta idealna su za maglovite i hladne jesenske dane. Uzmite si vremena i pripremite sebi i svojoj obitelji ukusne buhtle s čokoladom ili nekim drugim nadjevom kao što su orasi, lješnjaci ili marmelada.

buhtle s cokoladom recept 3
SASTOJCI

Tijesto
500 g glatkog brašna
60 g šećera
2 vanilin šećer
100 otopljenog maslaca
1 paketić suhog kvasca
250 ml mlakog mlijeka
1 jaje
naribana korica 1/2 limuna
prstohvat soli

Ostalo
1 žlica maslaca za premazivanje buhtli
čokoladni namaz za punjenje
šećer u prahu za posipavanje

buhtle s cokoladom recept 2
PRIPREMA

Mlijeko i maslac zagrijte na laganoj toplini, tek toliko da se maslac otopi. Ako je mlijeko pretoplo ostavite ga da se kratko ohladi, mora biti mlako prilikom dodavanja u ostale sastojke.

U veću zdjelu stavite brašno, suhi kvasac, šećer, vanilin šećer i sol. Zatim dodajte razmućeno jaje te mlijeko i maslac. Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.

Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplome mjestu da tijesto naraste. Nakon što je tijesto dovoljno odstajalo možete krenuti u izradu buhtli.Tijesto malo premijesite i podijelite na 15 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu koju lagano spljoštite pa na sredinu tijesta stavljajte malo čokoladnog namaza ili 2-3 kockice čokolade.

buhtle s cokoladom recept 4
Krajeve tijesta spojite u sredini iznad nadjeva. Dobro ih pritisnite prstima da se tijesto zalijepi, tako da nadjev tijekom pečenja ne iscuri. Napunjene buhtle posložite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje tako da je strana gdje je tijesto spojeno okrenuta prema dolje. Buhtle ostavite još pola sata na toplome mjestu da se dižu. Prije pečenja ih premažite s malo otopljenog maslaca.

Buhtle pecite pola sata na temperaturi od 180 ºC. Pečene, još vruće buhtle posipajte šećerom u prahu i poslužite se. Dobar tek! :)

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!