SEMIFREDDO Idealan desert za vruće ljetne dane

SAČUVAJ!
LIKE!
semifreddo recept s jagodama limunom
Semifreddo je ukusna talijanska poslastica koju će te obožavati u vrućim ljetnim danima!

Tekstura semifredda izuzetno je kremasta i lagana, nešto poput zaleđene mousse kreme.

Za razliku od domaćeg sladoleda, priprema semifredda je puno jednostavnija jer se tijekom zaleđivanja ne stvaraju kristalići leda, a nije vam potreban nikakav specijalan aparat. Ovdje pogledajte jednostavan recept za semifreddo s jagodama i limunom. Izvan sezone jagoda možete koristiti borovnice, maline ili neko drugo bobičasto voće.

Osnova baza svakog semifredda je kuhana krema od žutanjaka i tučeno slatko vrhnje s min 30% mliječne masnoće, a u nekim verzijama koristi se i snijeg od bjelanjaka. Semifreddo možete uvijek obogatiti po svom guštu! Tako u pripremljenu smjesu možete dodati voćni pire, džem, svježe voće ili komadiće orašastog voća, krokant, čokoladu ili pak dulce de leche kremu.

Semifreddo obavezno čuvajte u zamrzivaču najmanje 12 sati prije posluživanja, a najbolje preko noći. Semifreddo se tradicionalno reže na tanke šnite, ali ako vam je tako draže možete ga slobodno vaditi i žlicom za sladoled. Važno je samo da uživate! :)

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!