Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA

Dobrodošli na web stranicu Slatki svijet torti i kolača (u daljnjem tekstu “Slatki svijet”). Korištenjem stranice i preuzimanjem podataka s iste, prihvaćate uvjete korištenja i poslovanja (u daljenjem tekstu “Uvjete”).
Molimo Vas da pažljivo pročitate ove odredbe i uvjete prije korištenja stranice Slatki svijet jer korištenjem ove stranice smatra se da ste upoznati i suglasni s navedenim Uvjetima. Ukoliko niste suglasni s njima, molimo da ne koristite stranicu, njene sadržaje i ne preuzimate podatke s nje. Slatki svijet zadržava pravo na izmjene izgleda i sadržaja web stranice, kao i Uvjeta korištenja. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo da nam se obratite putem Kontakt obrasca ili direktno na mail slatkisvijet@hotmail.com.

Sadržaji stranice Slatki svijet torti i kolača Na stranici Slatki svijet možete, u skladu s Uvjetima korištenja, koristiti različite sadržaje koje stvaramo mi, ali i Vi, korisnici.
Za objavljivanje vlastitog sadržaja, a i korištenje većine sadržaja stranice, potrebno je da postanete naš registrirani korisnik (Registracija). Kod objavljivanja Vaših sadržaja na stranici Slatki svijet ograđujemo se o toga da isti predstavljaju naše preporuke, stavove, mišljenja, kao i da smo, bez izričitog navođenja suglasnosti i podrške, s njima suglasni. Odričemo se odgovornosti za bilo kakvu štetu drugim korisnicima ili trećim osobama, partnerima uzrokovanu sadržajem drugih korisnika ili trećih osoba, partnera.

REKLAMNI SADRŽAJI NA STRANICI


Na stranici Slatki svijet pojavljivat će se i reklamni sadržaji (poruke, oglasi, banneri i sl.) koje na temelju ugovornog odnosa s nama objavljuju naši partneri i drugi oglašivači. Uložit ćemo najveće napore da među našim sadržajima, uključujući i privatne poruke, ne bude prisutno zakonom zabranjeno oglašavanje, kao ni govori mržnje i/ili vrijeđanja drugih osoba, kao i neetično oglašavanje.
Ukoliko kao korisnik ulazite u ugovorne i druge odnose s oglašivačima na našim stranicama, te iste odnose dogovarate i uređujete neposredno s oglašivačima, Slatki svijet nije uključen u te odnose i ne preuzima odgovornosti iz njih.
Do najveće moguće mjere isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama u vezi sa zakonom zabranjenim oglašavanjem. Sve primjedbe i zahtjeve vezane uz sadržaje oglašavanja molimo dostavite izravno oglašivaču.

KORIŠTENJE SADRŽAJA SLATKOG SVIJETA


Svim osobama koje pristupaju web stranici Slatki svijet torti i kolača (registriranim i neregstriranim korisnicima) daje se neekskluzivno, neprenosivno i ograničeno pravo pristupa, prikaza i korištenja sadržaja ove stranice. Dopušta pregled i učitavanje informacija, sadržaja na stranici samo za Vašu osobnu, nekomercijalnu uporabu. Također, prihvaćanjem Uvjeta prihvaćate da nećete ometati ili pokušati ometati rad stranice na bilo koji način. Ne dopušta se:
 • objavljivanje, slanje i/ili razmjena sadržaja kojih niste autor, odnosno nositelj autorskog prava i/ili drugih prava na tim sadržajima ili ukoliko nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja
 • objavljivanje, slanje i/ili razmjenu sadržaja koji čine povredu hrvatskih propisa, tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, sadržaj kojim se neovlašteno pružaju i otkrivaju zaštićeni i/ili osobni, privatni podaci, kao i sadržaj kojim se iskazuje govor mržnje i/ili vulgarnosti i/ili vrijeđa neka treća osoba/strana
 • objavljivanje, slanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju ostali korisnici ove stranice i/ili treće osobe, uključujući i privatne poruke
 • objavljivanje fotografija na kojima se nalazi watermark/logotip
 • izričito ili prikriveno oglašavanje neke robne i/ili uslužne marke/brenda, osim svoje osobne internetske stranica ili bloga
 • korištenje sadržaja sa slatkisvijet.com ili njegovog dijela u komercijalne svrhe, bez prethodnog pisanog dopuštenja
 • korištenje sadržaja i funkcionalnosti stranice Slatki svijet na način koji može uzrokovati štetu nama, ostalim korisnicima, našim partnerima/oglašivačima ili trećim osobama
 • ometanje ili onemogućavanje korištenja stranice drugim korisnicima, kao i objavljivanje, slanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja, lančana pisma, itd.

Korištenjem sadržaja pristajete da Slatki svijet nadzire i pazi da sadržaje koje šaljete, objavite ili razmjenjujete s drugima bude usklađen s (navedenim) Uvjetima korištenja koji se primjenjuju.
Naglašavamo kako, prije objave, ne obrađujemo svaki sadržaj korisnika, niti pregledavamo svaki sadržaj. Nadzor sadržaja od naše strane nije sustavan, stoga ne jamčimo da će sadržaji koji se pojave na stranici biti istiniti, odnosno, dopušteni u smislu ovih Uvjeta korištenja. U tom smislu, ako se informacije (sadržaj) koji pojedini korisnik objavi na našoj stranici, kose s Uvjetima koji se primjenjuju, zadržavamo pravo odbiti objavu ili ju naknadno izmijeniti ili ukloniti, bez prethodnog dopuštenja ili obavijesti.
Isto tako, u slučaju objave sadržaja kojima se narušava osnovni koncept stranice slatkisvijet.com, bez obzira na to je li on u skladu s Uvjetima korištenja ili ne, pridržavamo pravo da ih uklonimo bez objašnjenja, ovisno o našoj procjeni situacije. Ovakvim postupanjem nastojimo zaštititi sve korisnike koji dobronamjerno posjećuju stranice zbog recepata, slastica, kuhanja i druženja. Ukoliko uočite sadržaje na našoj stranici koji su u suprotnosti s Uvjetima, molimo Vas nam javite putem Kontakt forme ili direktno na mail slatkisvijet@hotmail.com.Sve povrede Uvjeta korištenja u konačnici mogu dovesti do privremene ili trajne deaktivacije korisničkog računa, kao i njegovog trajnog brisanja. Ne odgovaramo za bilo kakvu štetu, izravnu ili neizravnu, koja bi bila izazvana takvim postupkom bilo kojem korisniku ili trećoj osobi.
Ukoliko u bilo kojem trenutku želite promijeniti ili obrisati svoje sadržaje koji su dozvoljeni Uvjetima korištenja, a na koje više ne možete utjecati (komentari i postovi), samo nam na link Kontakt pošaljete upit s detaljnim objašnjenjem razloga za brisanje koje ćemo razmotriti te Vamposlati povratnu informaciju.

VRSTE REGISTRACIJA


Portal slatkisvijet.com, ovisno o vrsti sadržaja kojega korisnik planira objavljivati, omogućava tri vrste registracije:
 • registracija kao food bloger,
 • registracija kao slastičarnica i
 • registracija kao čitatelj.
Food blogeri kreiraju profil koji je javno vidljiv na portalu te mogu objavljivati recepte i članke.
Slastičarnice kreiraju profil koji je javno vidljiv na portalu u svrhu uvrštavanja u adresar/bazu slastičarnica iz Hrvatske i drugih zemalja.
Čitatelj nema svoj javno vidljivi profil. Osim mogućnosti komentiranja, registracija na portalu čitatelju omogućava direktno slanje upita (narudžbe) slastičarnicama, spremanje recepata i ostalog sadržaja u omiljene te objavu foto i video materijala u Galeriji čitatelja.

REGISTRACIJA I KORISNIČKI RAČUN


Registracijom na portal slatkisvijet.com postajete član Slatkog svijeta. Članstvo Vam omogućava objavljivanje vlastitog sadržaja (kreiranje profilam objavljivanjerecepata, članaka, komentara i sl.) na stranici te primanje posebnih obavijesti u obliku Newslettera za članove Slatkog svijeta.
Registracijski postupak provodi se putem odgovarajućeg registracijskog formulara u kojem Vas molimo da dostavite potpune i točne tražene informacije. Nakon toga, na email će Vam stići otvrda o uspješnosti registracije s linkom koji će Vam otvoriti i dati Vaše lozinku i korisničko ime koju kasnije na svom profilu možete izmjeniti. Sve podatke o svom korisničkom računu, dužni ste čuvati kao povjerljive podatke. U potpunosti ste odgovorni za održavanje povjerljivosti Vaše lozinke i korisničnogračuna, kao i za sve aktivnosti koje se odvijaju pod Vašim korisničkim imenom. Slatki svijet nije odgovoran ni za koje štete koje mogu nastati kao rezultat korištenja Vaše lozinke ili računa od strane nekog drugog.
Ako uočite neautorizirano korištenje Vašeg korisničkog računa, molimo da nas o tome odmah obavijestite putem Kontakt forme ili direktno na mail slakisvijet@hotmail.com. Ukoliko želite izbrisati korisnički profil, potrebno je poslati zahtjev na naš Kontakt, na temelju čega ćemo Vam poslati povratnu informaciju. Nakon brisanja korisničkog profila, svi Vaši objavljeni sadržaji na stranici slatkisvijet.com preimenovat će se s Vašeg korisničkog imena, odnosno biti objavljeno u naše korisničko ime „Slatki svijet“.
Osobni podaci koje dostavljate na ovu Stranicu zaštićeni su nadležnim zakonima. Vaši osobni podaci bit će spremljeni u našoj bazi podataka kako bismo s Vama mogli komunicirati o uslugama, receptima i/ili posebnim ponudama. Također, omogućuju namprovođenje istraživanja tržišta i statističkih istraživanja u cilju razvijanja bolje usluge, unaprijeđenja same stranice i boljeg upoznavanja naših korisnika. Osim u prethodno navedenom slučaju, Vaši osobni podaci neće biti dostupni niti jednoj trećoj strani bez Vašeg pristanka.

VAŠ SADRŽAJ NA PORTALU SLATKISVIJET.COM


Potvrđujete da se informacije i sadržaj koje Vi ili netko drugi u Vaše ime dostavi neće smatrati povjerljivim niti će se smatrati zaštićenim vlasničkim podacima. Dostavljajući ih u potpunosti ustupate Slatkom svijetu sva prava nad takvim informacijama ili sadržajem i Slatki svijet smije slobodno i bez ograničenja koristiti, umnožavati, prikazivati, prenositi, mijenjati i ustupiti te informacije i sadržaje, bez obveze naknade prema Vama. Uz to, jamčite da na stranici Slatki svijet nećete dostavljati informacije ili sadržaje koji su klevetnički, štetni, prijeteći, uznemirujući, uvredljivi ili na drugi način nezakoniti prema važećim zakonima ili koji sadrže zaštićeni vlasnički materijal drugih.
Slatki svijet zadržava pravo da sa stranice slatkisvijet.com ukloni sadržaj koji ste objavili, prema vlastitoj procjeni, ukoliko se objavljeni sadržaj ne uklapa s idejom i vizijom portala.

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!