Recepti za božićne kolačiće!

SAČUVAJ!
LIKE!
Recepti za božićne kolačiće!
Božić je pred vratima, a vi još uvijek ne znate što pripremiti za vaš slatki blagdanski stol? Nema problema, Slatki svijet nudi ima nekoliko ideja!

Znate i sami kakva je strka zadnjih nekoliko dana prije Božića. Puno toga treba pripremiti, pospremiti, kupiti… Isplanirajte barem na vrijeme pečenje kolača, napravite plan i uživajte u mirisima božićnih kolačića u svome domu! U nastavku pogledajte 10 prijedloga za ukusne i dekorativne božićne kolačiće!

Za još više slatkih ideja i recepata ovdje preuzmite svoj primjerak Velike Božićne Kuharice!

1. Krešenti

Ukusni mali kolačići od lješnjaka, badema i čokolade! Iako je priprema ovih kolačića vrlo jednostavna potrebno je izdvojiti malo više vremena pa preporučamo da ih napravite nekoliko dana prije Božića i spremite u kutiju! Ništa im neće biti jer mogu duže vrijeme stajati, a svakako će ulijepšati vaš blagdnaski tanjur s kolačima!

kresenti bozicni kolaci

2. Zvjezdice s cimetom

Još jedan prijedlog za ukusne i dekorativne kolačiće! Božićne zvjezdice s cimetom i orašastim plodovima u Njemačkoj se tradicionalno pripremaju za božićni stol, a i kod nas su se već udomaćile. Ukoliko vam ostane pokoji višak bjelanjaka ovo jedne odlične ideje kako ih potrošiti!

bozicni kolaci recepti zvjezdice s cimetom

3. Kuglice od bijele čokolade

Recept za sve koji vole sitne kolačiće bez pečenja! Jednostavne, ali zato vrlo ukusne kuglice od bijele čokolade, prženih lješnjaka, keksa i kandiranog voća! Mmmm… tko bi im odolio!

kuglice od bijele cokolade bozicni kolaci recepti

4. Božićni panj

… ili Božićna grana omiljeni je blagdanski kolač gotovo u cijelom svijetu! Nekada je na Badnjak bio običaj u kuću donijeti tri velika panja, a ovaj kolač svojim nas izgledom podsjeća upravo na to! Priprema Božićnog panja vrlo je jednostavna, a možete ga pripremiti prema receptu bilo koje vama drage rolade! Važno je samo da panj premažete čokoladnom glazurom kako bi čim više sličio na koru drveta!

bozicni panj cokoladna rolada

5. Christollen

Stolen je slatki božićni kruh koji se priprema od suhog voća i orašastih plodova! Oni koji vole biskvitne i suhe kolače oduševit će se ovom tradicionalnom blagdanskom poslasticom! Stolen pripremite nekoliko dana prije Božića, spremite u foliju i čuvajte na suhom mjestu… ako uspijete odoljeti!

stolen bozicni kruh

6. Linzer torta

Klasik austrijske kuhinje! Linzer torta zapravo je uvećana verzija svima nam poznatih Linzer kolačića! Linzer torta tradicionalo se priprema od prhkog tijesta s bademima ili nekim drugim orašastim plodovima te pekmezom po želji – od marelica, šumskog voća, šljiva, ribizla, šipka…

linzer torta s pekmezom

7. Caprese torta

Legendarna talijanska torta od čokolade i badema (bez brašna!) dobila je novo, božićno ruho! Ukoliko ste u potrazi za svečanom tortom dostojnom vašeg blagdanskog stola onda je pravi izbor za vas! Ukusna i vrlo aromatična torta koja će vas oduševiti svakim novim zalogajem!

caprese bozicna torta

8. Čokoladni medenjaci

Kada netko spomene medenjake prva asocijacija vjerojatno vam je Božić! Ovdje vam donosimo jedan odličan recept za mirisne i ukusne medenjake prelivene čokoladnom glazurom! Ovi medenjaci mekani su čim ih ispećete tako da nećete morati čekati nekoliko dana da ih počnete grickati!

cokoladni medenjaci recept

9. Prhki božićni keksi

Još jedna ideja kako potrošiti višak bjelanjaka! Izrazito prhke i vrlo ukusne božićne zvjezdice pripremaju se brzo i jednostavno što ih čini savršenim izborom za pripremu kolačića u zadnji tren!

jednostavni-bozicni-keksi

10. Čokladni tartufi

Ukoliko ste pak potrošili bjelanjke, a ostalo vam je viška žutanjaka evo riješenja i za to! Pripremite svjetski poznate čokoladne kuglice – Truffles od čokolade. Kako bi imale čim više božićnih aroma u smjesu slobodno ubacite malo ruma ili cimeta!

cokoladni tartufi kuglice s cokoladom i narancom

Recepti za božićne kolačiće!

Pretraga po oznakama:

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!