Jedostavne metode za odvajanje žutanjaka od bjelanjaka

By Jannette | Ideje i savjeti | Nema komentara | 19.07.2017 |


Kako vam odvajajnje žutanjaka od bjelanjaka nebi zadavalo probleme, naučite nekoliko korisnih trikova za njihovo jednostavno razdvajanje!

ODVAJANJE ŽUTANJAKA RUKAMA

Najčešći i najpopularniji način odvajanja žutanjaka od bjelanjaka je rukama. Prije nego se primite tog posla, ruke svakako dobro operite i ne zaboravite pripremiti dvije zdjelice – jednu za bjelanjke, drugu za žutanjke. Ljusku jajeta pažljivo razbijte, a njegov sadržaj oprezno izlijte u dlan. Lagano raširite prste i pustite da bjelanjak sklizne u zdjelicu, a žutanjak spustite u drugu zdjelicu.

PREBACIVANJE IZ LJUSKE U LJUSKU

Još jedan vrlo čest i uobičajen način za odvajanje žutanjaka jest metoda prebacivanja. Jaje oprezno razbijte tako da dobijete dvije polovice ljuske približno jednake veličine, a zatim žutanjak prebacujte iz jedne polovice ljuske u drugu dok sav bjelanjak ne iscuri u zdjelicu.

kako odvojiti zumanjke od bjelanjka video odvajanje uz pomoc boce

ŽLICA ZA ODVAJANJE ŽUTANJAKA OD BJELANJAKA

Žutanjke od bjelanjaka jednostavno možete odvojiti i uz pomoć žlice koja služi posebno za tu namjenu. Sadržaj razbijenog jajeta jednostavno istresite u žlicu. Žutanjak će ostati u žlici, dok će bjelanjak kroz njene uske otvore proći.

ODVAJANJE ŽUTANJAKA UZ POMOĆ PLASTIČNE BOCE

Jaje razbijte, a bjelanjak zajedno sa žutanjkom istresite na tanjurić. Plastičnu bocu lagano pritisnite, postavite ju iznad žutanjka i jednostavno ga usišite u bocu. Nakon toga žutanjak premjestite u odgovarajuću posudu za njegovu daljnju obradu.

Odvajanje žutanjaka ovom metodom vrlo je popularno, a kako se to radi pogledajte u kratkom videu koji vam donosimo u nastavku!

kako odvojiti zumanjke od bjelanjka video odvajanje uz pomoc boce

Fotografije: pexels.com, pixabay.com, youtubescreenshot.com