Jednostavne metode za odvajanje žutanjaka od bjelanjaka

SAČUVAJ!
LIKE!
Jedostavne metode za odvajanje žutanjaka od bjelanjaka

Kako vam odvajajnje žutanjaka od bjelanjaka nebi zadavalo probleme, naučite nekoliko korisnih trikova za njihovo jednostavno razdvajanje!

ODVAJANJE ŽUTANJAKA RUKAMA

Najčešći i najpopularniji način odvajanja žutanjaka od bjelanjaka je rukama. Prije nego se primite tog posla, ruke svakako dobro operite i ne zaboravite pripremiti dvije zdjelice – jednu za bjelanjke, drugu za žutanjke. Ljusku jajeta pažljivo razbijte, a njegov sadržaj oprezno izlijte u dlan. Lagano raširite prste i pustite da bjelanjak sklizne u zdjelicu, a žutanjak spustite u drugu zdjelicu.

PREBACIVANJE IZ LJUSKE U LJUSKU

Još jedan vrlo čest i uobičajen način za odvajanje žutanjaka jest metoda prebacivanja. Jaje oprezno razbijte tako da dobijete dvije polovice ljuske približno jednake veličine, a zatim žutanjak prebacujte iz jedne polovice ljuske u drugu dok sav bjelanjak ne iscuri u zdjelicu.

kako odvojiti zumanjke od bjelanjka video odvajanje uz pomoc boce

ŽLICA ZA ODVAJANJE ŽUTANJAKA OD BJELANJAKA

Žutanjke od bjelanjaka jednostavno možete odvojiti i uz pomoć žlice koja služi posebno za tu namjenu. Sadržaj razbijenog jajeta jednostavno istresite u žlicu. Žutanjak će ostati u žlici, dok će bjelanjak kroz njene uske otvore proći.

ODVAJANJE ŽUTANJAKA UZ POMOĆ PLASTIČNE BOCE

Jaje razbijte, a bjelanjak zajedno sa žutanjkom istresite na tanjurić. Plastičnu bocu lagano pritisnite, postavite ju iznad žutanjka i jednostavno ga usišite u bocu. Nakon toga žutanjak premjestite u odgovarajuću posudu za njegovu daljnju obradu.

Odvajanje žutanjaka ovom metodom vrlo je popularno, a kako se to radi pogledajte u kratkom videu koji vam donosimo u nastavku!




Fotografije: pexels.com, pixabay.com

Pretraga po oznakama:

You are not authorised to post comments.

slatki shop kalupi 1

NAŠA PREPORUKA

slatki shop kalupi 3

Please check the the captcha form

Try again

posluh logo normal new

No result found
 

Slatki svijet torti i kolača

... mjesto je okupljanja svih zaljubljenika u slatko. Ovdje ćete pronaći najbolje recepte te ideje i savjete za izradu i ukrašavanje torti i kolača.


Uvjeti korištenja

Primajte slatke obavijesti!

Moj korisnički račun

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.
Prihvaćam!