Kako prilagoditi recept prema veličini kalupa za torte ili kolače?

By Jannette | Ideje i savjeti | Nema komentara | 24.07.2017 |


Volite eksperimentirati s novim receptima, ali preračunavanje sastojaka zadaje vam glavoblje?! Vašim mukama došao je kraj!

Pronašli ste odličan recept za tortu koju biste svakako htjeli isprobati, ali količina sastojaka namijenjena je za manji kalup promjera 18 cm, a vaš kalup je 28 cm? Ili imate recept za tortu koju inače pripremate u kalupu promjera 30 cm, a sada biste ju htjeli pripremiti u manjem kalupu promjera 20 cm?

Izračunajte omjere sastojaka bez puno muke i problema! Keikos cake online kalkulator pomoći će vam da izračunate točnu količinu sastojaka koja vam je potrebna za manji ili veći kalup u kojem biste htjeli ispeći vašu tortu ili kolač.

kako prilagoditi recept prema velicini kalupa za torte kolace

Keikos cake online kalkulator pomoći će vam ne samo u preračunavanju omjera sastojaka kod zamjene većeg kalupa manjim i obrnuto, već i kod zamjene iz okruglog kalupa u četvrtasti/kvadratni i obrnuto.

Jednostavno odaberite tip i dimenzije kalupa koji je naveden u receptu i dimenzije vašeg kalupa. Kalkulator će vam odmah izračunati pretvorbeni faktort s kojim trebate pomnožiti količinu svih sastojaka za tortu kolač kako bi dobili pravilne omjere za vašu veličinu kalupa!